Bărbatul din Mediaș care a murit vineri așteptând un pat de ATI pentru bolnavi de COVID a ajuns la spital miercuri, cu simptome clare de infectare. Medicii au încercat să îl stabilizeze, i-au făcut testul și s-a luat legătura cu Centrul Național de Coordonare a Intervenției pentru a se găsi loc la terapie, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au transmis, vineri seara, că bolnavul din Mediaș, mort de COVID-19, a ajuns la spital miercuri, în 21 octombrie, cu simptome de infectare cu SARS-CoV-2 și multiple comorbidități.

”A ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Mediaș în stare gravă. Acesta prezenta simptome asemănătoare cu simptomatologia infecției cu virusul SARS CoV-2, astfel că i s-au recoltat probe în vederea testării RT-PCR COVID-19. Acesta a fost internat, starea lui agravându-se treptat. După primirea rezultatului pozitiv s-a luat legătura cu Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) în vederea solicitării unui loc pe secția ATI, Spitalul din Mediaș având secția de ATI destinată pacienților Covid în amenajare”, a spus Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Pentru că starea bărbatului se agrava, Ștefan spune că s-a solicitat intervenția medicilor din ATI Mediaș și pacientul a fost ventilat mecanic.

„Între timp, ținând cont că starea acestuia a prezentat o agravare progresivă s-a solicitat intervenția medicilor de pe secția ATI Mediaș, în urma căreia a fost ventilat mecanic și monitorizat în permanență de medicul pneumolog, medicul ATI și medicul de gardă”, a mai spus Ștefan.

Vineri, însă, bărbatul a murit.

„Chiar dacă Spitalul Municipal Mediaș nu este complet pregătit pentru pacienții confirmați pozitivi cu SARS CoV-2, acesta a beneficiat de tot suportul medical necesar, iar corpul medical a făcut toate eforturile pentru ca viața acestuia să fie salvată”, mai spune Ștefan.

Reamintim că vineri, un bărbat de 65 de ani, din Mediaș, județul Sibiu, a murit așteptând un pat de terapie intensivă care urma să fie ”pregătit începând de luni”.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, a declarat că în Spitalul Mediaș nu este Terapie Intensivă pentru COVID, dar că vor pregăti, ”începând de luni, 2 sau 3 posturi de Terapie la Spitalul Municipal”.

Întrebat dacă s-a încercat transferul acestui pacient în alt spital unde ar fi putut fi găsit un post de ATI, Budescu a spus că în Ardeal nu mai există această posibilitate, toate paturile ATI fiind ocupate.

„Este plin de pacienți care doresc să meargă la ATI (...) câte 3 – 4 - 5 – 7... nicăieri nu există posibilitatea. Sau cel puțin în Ardeal nu există posibilitatea aceasta. Dar să știți că și pacienții intubați își pot pierde viața, pentru că este o luptă”, a mai spus Budescu.