Sistemul spitalicesc olandez se află sub o presiune tot mai mare din cauza internărilor cu COVID-19 după ce numărul de noi contagieri a crescut vertiginos în ultima săptămână, asociația spitalelor din această țară anunțând că se așteaptă să transfere o parte a pacienților în Germania în următoarele două zile, transmite Reuters.

Pacienta cu Covid-19Foto: William West / AFP / Profimedia Images

Aproape jumătate din paturile secțiilor de terapie intensivă sunt ocupate de pacienți cu COVID-19, a declarat președintele LNAZ, asociația spitalele din Olanda.

„Și cu siguranță nu întrevedem un sfârșit [al situației]”, a adăugat acesta.

Numărul de noi infecții raportate joi a ajuns la un nou record de 9.271 de contagieri, potrivit Institutului pentru Sănătate Publică din Olanda.

Guvernul a impus măsuri de carantină parțială în 14 octombrie, printre acestea numărându-se închiderea tuturor barurilor și restaurantelor din țară.

Joi, președintele Institutului Robert Koch (RKI), centrul specializat în boli infecțioase al guvernului german, a afirmat că Germania are în continuare capacitatea de a prelua pacienţi bolnavi de COVID-19 din alte ţări, avertizând însă că situația este „extrem de gravă” și în această țară.

„Situaţia a devenit global extrem de gravă”, a declarat într-o conferinţă de presă Lothar Wieler, președintele RKI, avertizând că „virusul se propagă în mod necontrolat” în unele regiuni din luna septembrie.

Citește și: