Secția de Terapie Intensivă dedicată bolnavilor de Covid-19 de la Spitalul Județean din Galați este plină. Cele 14 paturi sunt ocupate de pacienți în stare gravă, iar conducerea spitalului caută soluții pentru a găsi noi spații. În alte spitale gălățene mai sunt foarte puține locuri pentru pacienți, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medicii ar putea decide să transfere pacienți în alte județe.

La Galați și paturile bolnavilor de Covid-19 cu forme medii și ușoare sunt ocupate aproape în totalitate. Este vorba despre locurile de la Spitalul TBC și de la Spitalul de Boli Infecțioase.

În județul Galați numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 este în creștere. În ultimele 24 de ore, în județ au fost raportate 60 de persoane infectate. În această săptămână au fost aproape 200 de persoane infectate. De la debutul epidemiei, 5.471 de gălățeni s-au infectat, iar 191 au murit.

Potrivit statisticii, orașul Galați a depășit pragul de alertă stabilit de autoritățile centrale. În oraș sunt două persoane la mia de locuitori infectate cu virusul SARS CoV-2 ceea ce impune o serie de restricții, conform legii. Probleme mai sunt în localitățile gălățene Cuca, Ivești, Vârlezi, Braniștea, Vânători și Șendreni.