Lombardia, bogata regiune nordică extrem de afectată de pandemie, și Campania, regiunea Napoli, se pregătesc să instituie o carantină de noapte, o premieră de la sfârșitul izolării la începutul lunii mai în Italia, pentru a limita răspândirea coronavirusului, relatează AFP.

Coronavirus ItaliaFoto: Profimedia Images

Carantina va intra în vigoare în Lombardia de joi, între orele 23:00 și 05:00, timp de trei săptămâni.

Președintele Campaniei, Vincenzo De Luca, a anunțat începerea carantinei de vineri la ora 23:00 în această regiune din sudul Italiei. El nu a specificat la ce oră din dimineața va fi ridicată carantina sau durata acestei măsuri.

Italia a înregistrat o creștere accentuată a cazurilor Covid-19 de vineri, cu peste 10.000 de pacienți pe zi, iar Lombardia, regiunea Milano, este cea mai afectată, așa cum a fost la începutul pandemiei, în februarie și martie.

Plămânul economic al Italiei cu Veneto și Emilia-Romagna, Lombardia a înregistrat luni 1.687 de cazuri noi dintr-un total de 9.338 din țară. Din februarie, a înregistrat 128.456 (în contextul în care Italia a înregistrat 423.578), inclusiv 17.084 decese (din 36.616 la nivelul Italiei), conform cifrelor Ministerului Sănătății.

În perioada 12 - 19 octombrie, numărul pacienților spitalizați în Lombardia a crescut cu 145%, iar numărul pacienților aflați în terapie intensivă cu 126%, ceea ce a determinat autoritățile regionale să ceară această carantină și închiderea în weekend a magazinelor medii și mari care nu vând produse esențiale (alimente, farmaceutice ...).