Doi frați, elevi în clasele a III-a și a V-a la aceeași unitate de învățământ din Galați, au fost retrași de la școală de părinții lor. Aceștia au depus o cerere la secretariatul școlii prin care au explicat că restricțiile le afectează copiilor dezvoltarea din punct de vedere emoțional, psihic și fizic, relatează Mediafax.

Foto:

Părinții au stabilit că din cauza restricțiilor impuse de autorități în timpul epidemiei de Covid-19 cei doi frați nu vor merge la școală până la începutul anului școlar viitor.

„Subsemnații..., în calitate de părinți ai elevilor...., înscriși în clasa a V-a și a III-a la Școala 25 Galați vă solicităm să luați act de retragerea copiilor noștri de la cursurile școlare ale anului 2020-2021, urmând să-i înscriem pentru continuarea studiilor în anul școlar 2021-2022. Vă aducem la cunoștință că hotărârea de a ne retrage copiii de la școală am luat-o având în vedere situația actuală din țara noastră, precum și faptul că sunt impuse restricții și sunt limitate și încălcate drepturile copiilor la sănătate, la liberă mișcare”, scrie în documentul trimis conducerii școlii.

Părinții își explică decizia tot prin intermediul hârtiei adresate directoarei școlii.

„Noi, în calitate de părinți, v-am adus la cunoștință faptul că nu suntem de acord cu măsurile impuse în școală, că nu suntem de acord cu limitarea și încălcarea drepturilor copiilor noștri și nu numai. Noi, în calitate de părinți, apreciem că prin impunerea restricțiilor și prin limitarea și încălcarea drepturilor copiilor se aduce o atingere gravă dezvoltării normale atât din punct de vedere psihic, emoțional și fizic. Atâta timp cât conducerea școlii și nu numai nu au reușit să găsească cele mai bune soluții în vederea continuării procesului de învățare, ne-am văzut nevoiți să procedăm la retragerea copiilor de la cursurile școlare aferente anului școlar 2020-2021.

Reprezentanții școlii au informat conducerea Inspectoratului școlar despre această situație. Inspectorul general al județului Galați susține că încă de la începutul anului școlar părinții s-au împotrivit măsurilor luate de autorități.