Un nou mall va fi deschis miercuri la Brașov, iar prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, face apel către populaţie să nu se îmbulzească și să nu "transforme ziua de deschidere a acestuia în punctul de debut al unor noi îmbolnăviri".

mallFoto: sibiu100%
  • "Prin definiţie, acest moment festiv presupune o aglomerare de persoane. În momentul actual, în situaţia epidemiologică în care ne aflăm, orice zonă aglomerată presupune o creştere mare a riscului de infectare cu coronavirus. De aceea, solicitarea noastră, a autorităţilor, este să acţionăm împreună cu dumneavoastră, cetăţenii, pentru evitarea răspândirii acestui virus", a atras atenția prefectul de Brașov, potrivit Agerpres.

El avertizează că, în aceste zile, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este pe un trend crescător atât în municipiul Braşov, cât şi în întreg judeţul.

  • "Noul mall nu pleacă nicăieri, va fi acolo şi mâine, şi poimâine, şi săptămâna viitoare şi după aceea. Vă rog să nu transformaţi ziua de deschidere a acestuia în punctul de debut al unor noi îmbolnăviri. (...) Nu dorim să reintroducem anumite restricţii, aşa cum s-a întâmplat deja în alte judeţe, dar, dacă situaţia o va impune, nu vom avea încotro", a spus prefectul.

El le-a cerut braşovenilor să respecte regulile de distanţare fizică şi igienă personală, să poarte masca în mod corect şi să limiteze orice contact direct cu orice persoană din afara familiei apropiate.

Mall-ul din Centrul civic al Braşovului, care are o suprafaţă totală închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi, a fost construit de subsidiara din România a unei companii israeliene, care a mai construit, pe lângă imobile de birouri, mall-ul AFI din Bucureşti. Potrivit prezentării de pe site-ul propriu, noul centru comercial va avea, pe lângă magazine, restaurante, cafenele, inclusiv săli de sport şi de gaming. Totodată, o mare parte a construcţiei va adăposti birouri ale unor companii.