Studenții de la universitatea britanică York aflați în autoizolare din cauza coronavirusului au fost instruiți să aștepte în camera lor chiar dacă izbucnește un incendiu în clădire și să-i lase pe ceilalți să iasă mai întâi, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serviciul de sănătate și Siguranță la University of York le-a spus studenților să aștepte un minut înainte de a se evacua ”pentru a permite persoanelor care nu se izolează să iasă”.

Până acum, 288 de angajați ai universității și studenți au fost testați pozitiv la noul coronavirus.

Între timp, universitatea a spus că a ”actualizat și modificat” recomandările, dar tot nu este clar dacă le-a schimbat și pe cele privind studenții care sunt în auto-izolare.

Recomandările inițiale au fost trimise, prin email, săptămâna aceasta, către studenții în auto-izolare, în mesaj spunându-se că ”recomandările suplimentare” au fost realizate ”pentru a menține distanțarea socială de rezidenții care nu sunt în izolare”.

”Când sună alarma; stai în camera ta timp de un minut, apoi mergi către cel mai apropiat refugiu (acest lucru va permite persoanelor care nu se izolează să părăsească clădirea”, se spunea în instrucțiunile transmise.