Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că și în următoarele zile România va avea o creștere progresivă a numărului de cazuri de COVID-19, iar efectele restricţiilor impuse de la 15 octombrie se vor vedea abia peste două-trei săptămâni.

Nelu TataruFoto: Agerpres
  • "Rămânem în acelaşi registru al creşterii numărului de cazuri noi. Sunt aceleaşi judeţe plus municipiul Bucureşti unde avem o creştere a transmiterii în comunitate. Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, în măsura în care restricţiile impuse în urmă cu câteva zile vor trebui să-şi facă efectele în următoarele două-trei săptămâni. Dar ţine foarte mult de fiecare dintre noi", a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, comentând noul bilanț de vineri, când au fost raportate din nou peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19.

Întrebat dacă România a intrat în valul al doilea al pandemiei, Tătaru a spus că "am lipit toate valurile": "Cred că noi am lipit toate valurile în acest moment. În contextul în care Europa a intrat în valul doi, noi neieșind din valul unu l-am prins și pe al doilea. Suntem într-un moment în care avem o creștere a numărului de cazuri și în care în contextul european al valului doi ne lipim și noi acolo".

Alte peste 4.000 de noi cazuri COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, pentru a treia zi consecutiv. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 172.516, potrivit datelor publicate vineri de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au fost raportate 75 de decese cu COVID-19, iar numărul pacienților la Terapie Intensivă a atins o nouă bornă record: 726.

Capitala are în continuare cele mai multe cazuri noi de coronavirus - 592, în scădere totuși față de ziua precedentă. O situație gravă este la Cluj, unde au fost raportate 267 de noi îmbolnăviri. Alte 15 județe au raportat peste 100 de cazuri în ultimele 24 de ore.