Toate paturile de Terapie Intensivă destinate persoanelor diagnosticate cu COVID-19 sunt ocupate la nivelul judeţului Brăila, unde au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 50 de noi cazuri de îmbolnăvire şi a fost raportat un deces, transmite Agerpres.

Spitalul BrailaFoto: spitalbraila.ro

Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, toate cele opt paturi din secţia ATI destinată persoanelor internate cu coronavirus sunt ocupate, trei dintre pacienţi fiind intubaţi.

Managerul SJU, Delia Râşnoveanu, a precizat că vizavi de secţia de Terapie Intensivă a fost amenajat un salon cu ventilatoare şi monitoare, unde pot fi internaţi maxim doi pacienţi, iar în cazul în care şi acesta va fi ocupat, se va apela la Centrul naţional pentru situaţii de urgenţă pentru găsirea de soluţii.

În ceea ce priveşte capacitatea SJU Brăila pentru internarea pacienţilor cu coronavirus, numărul total de paturi este de 250, în prezent fiind internaţi 220 de pacienţi.

La nivelul judeţului Brăila, de la începutul pandemiei au fost confirmate cu noul tip de coronavirus 2.956 de persoane, dintre care 127 au fost declarate decedate.