Premierul polonez le-a cerut joi cetățenilor să „rămână acasă” și „să lucreze de la distanță”, anunțând o serie de măsuri menite să oprească o creștere record a cazurilor de coronavirus, relatează AFP.

Mateusz MorawieckiFoto: Agerpres/EPA

"Astăzi trebuie să ne întoarcem la recomandarea de bază pe care o cunoaștem încă din primăvară: să rămânem acasă", a declarat prim-ministrul Mateusz Morawiecki, sfătuind pe toți care pot, să lucreze de acasă. Polonia a înregistrat un nou record zilnic de 8.099 de cazuri de coronavirus în 24 de ore.

Noi restricții vor intra în vigoare în Varșovia și în alte mari orașe poloneze care vor fi acum considerate „zone roșii”.

Toate colegiile și liceele situate în aceste zone vor fi închise și vor practica educația la distanță.

Restaurantele vor trebui să se închidă la ora 21:00 (19:00 GMT), nunțile vor fi interzise și se vor limita numărul de persoane permise în magazine, transportul public și slujbele din biserici.

"Vom câștiga această bătălie. Vom câștiga numai dacă abordăm aceste recomandări - rigoarea pe care o implementăm astăzi - cu solidaritate și responsabilitate", a spus premierul.

De asemenea, potrivit Reuters, evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori, sălile de sport și piscinele vor fi închise.

Potrivit Reuters, în zonele galbene, nunțile și petrecerile vor fi limitate la 20 de persoane, dar este interzis dansatul, iar în zonele roșii, nunțile sunt interzise și adunările publice vor fi limitate la 10 persoane de sâmbătă.