Moscova îi va trimite pe studenți în școlile primare pentru a-i înlocui pe profesorii și învățătorii vulnerabili, în timp ce Rusia înregistrează bilanțuri record de noi cazuri de coronavirus, dar rezistă ideii de carantină națională, relatează The Guardian.

Coronavirus RusiaFoto: Profimedia Images

Sergei Sobyanin, primarul capitalei Rusiei, a anunțat miercuri că liceele vor rămâne închise săptămâna viitoare, după o vacanță de toamnă extinsă, cu aproape jumătate de milion de elevi care învață de la distanță.

Dar școlile primare se vor deschide, dar la clasă vor trimite stagiari și proaspăt absolvenți care vor fi supravegheați ”remote” și profesori experimentați. Astfel, Moscova protejează profesorii în vârstă și pe cei care suferă de boli cronice, spune primarul.

Anunțul vine după ce autoritățile sanitare din Rusia și din alte state au apelat la studenții la medicină pentru a lupta împotriva coronavirusului.

Sobyanin a spus că decizia ”nu a fost ușoară, dar necesară” în timp ce Moscova continuă să înregistreze aproximativ 5.000 de noi cazuri în fiecare zi.