Angajații centrelor pentru bătrâni, copii și pentru persoane cu dizabilități vor fi testați săptămânal pentru Covid, se prevede în hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

Potrivit actului normativ, se propune testarea săptămânală, prin grija direcțiilor de sănătate publică, a personalului de îngrijiri din centrele rezidențiale.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, decizia a fost luată pentru protejarea persoanelor internate în aceste centre, întrucât personalul acestora lucrează în ture, notează Mediafax.

„Se menține obligația furnizorilor de servicii sociale de tip rezidențial de a-și organiza programul în funcție de contextul epidemiologic existent la nivel local și cu respectarea normelor în vigoare privind legislația în domeniul muncii. Activitatea la nivelul acestor servicii va fi organizată și desfășurată cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 instituite de autoritățile competente”, se mai arată în proiect.

Programul de lucru al angajaților din aceste centre trebuie stabilit cu avizul direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București.