Prahova se menţine în topul judeţelor în ceea ce priveşte numărul de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2, la nivel judeţean înregistrându-se, conform celei mai recente raportări pe 24 de ore, 15 copii şi adolescenţi diagnosticaţi cu COVID-19, cel mai mare număr de la debutul pandemiei, scrie News.ro.

Testare coronavirusFoto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cu 110 noi diagnostice de COVID-19 stabilite în 24 de ore, judeţul Prahova a depăşit, conform raportării de luni, pragul de 7.000 de infectări de la începutul crizei sanitare, ajungând la 7.021 de bolnavi. Dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 la nivel judeţean, 242 au murit, cele mai recente patru decese fiind înregistrate duminică, în cazul unor pacienţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 63 şi 70 de ani.

Prahova înregistrează şi un record local: 15 dintre pacienţii nou diagnosticaţi au vârste de până în 18 ani, acesta fiind cel mai mare număr raportat la nivel judeţean în ceea ce priveşte îmbolnăvirile în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Cel mai tânăr pacient al cărui deces a fost asociat COVID-19 în judeţ a fost raportat săptămâna trecută, fiind vorba despre o tânără de 18 ani, care suferea de o boală cronică renală şi care a dezvoltat o insuficienţă respiratorie.

Între timp, numărul de paturi libere alocat pacienţilor cu COVID-19 scade, deşi autorităţile au alocat noi paturi, în ultimele săptămâni, acestei patologii. Astfel, din totalul de 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, luni erau raportate ca fiind ocupate 356 de paturi. La Terapie Intensivă toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate, precizează datele oficiale prezentate de Prefectura Prahova.