Zece deținuți ai Penitenciarului Timişoara au coronavirus. Nouă au fost transferați la Penitenciarul Spital Jilava. Tratamentul celui de-al 10-lea este asigurat de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” Timișoara, transmite Mediafax.

PenitenciarFoto: Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanta

Conform ANP, ca urmare a confirmării unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Timişoara, administraţia a testat 95 de persoane private de libertate şi a 8 poliţişti de penitenciare.

„Testele indicate nu corespund numărului de contacţi, ci au fost stabilite, la nivel administrativ, în baza unor potenţiale interacţiuni”, transmite ANP.

Având în vedere că rezultatele iniţiale au relevat alte 10 cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi, s-a dispus transferarea a 9 dintre aceştia la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. Tratamentul celui de-al 10-lea este asigurat de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara, decizia fiind determinată de riscurile asociate vârstei.

Şi în acest caz, persoanele private de libertate confirmate pozitiv se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere.

„Referitor la testele efectuate poliţiştilor de penitenciare, precizăm că unul dintre acestea a indicat un rezultat pozitiv. Ca măsură preventivă, s-a dispus testarea întregului efectiv de deţinuţi şi a tuturor cadrelor unităţii. Sursa de infectare rămâne, pentru moment, incertă, ancheta epidemiologică nefiind finalizată. Nicio altă persoană custodiată de Penitenciarul Timişoara nu manifestă simptome specifice COVID-19, monitorizarea medicală a întregului efectiv fiind intensificată. Starea de spirit în rândul deţinuţilor este optimă, iar măsurile de informare/consiliere asigură un climat favorabil efortului instituţional”, anunță Administraţia Naţională a Penitenciarelor.