Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat vineri că a fost depistat pozitiv la testul pentru Covid-19, după ce mai mulți angajați ai Primăriei s-au infectat cu coronavirus.

Mihai ChiricaFoto: Hotnews

Primarul s-a izolat și spune că se simte ”normal”, dar că în perioada următoare va urma schema de tratament recomandată de specialiști pentru a ține boala sub control.

”Vă anunț că m-am izolat, ma simt normal și că în următoarea perioadă voi urma schema de tratament recomandată de specialiști pentru a ține boala sub control. Imediat ce medicii vor considera că m-am vindecat, mă voi întoarce la muncă. Până atunci, îl desemnez pe domnul viceprimar Radu Botez pentru a prelua atribuțiile de primar cu care ma voi consulta permanent”, a scris Chirica pe pagina sa de Facebook.

Anunțul vine după ce viceprimarul Iașiului, Gabriel Harabagiu, a fost confirmat cu COVID-19, după ce s-a întors dintr-un pelerinaj din Grecia.

Gabriel Harabagiu a declarat, joi, pentru Mediafax, că a plecat în Grecia miercurea trecută, iar duminică s-a întors și luni a fost la Primărie. Luni seară, a fost sunat de șoferul cu care a mers în pelerinaj în Grecia, acesta spunându-i că este pozitiv la COVID-19.

"Luni seara am primit un telefon de la băiatul care a mers cu noi în pelerinaj în Grecia și mi-a spus că el trebuia să facă o altă cursă și a fost nevoit să facă un test și a fost declarat pozitiv, în condițiile în care cu câteva zile înainte făcuse testul alături de noi și eram negativi. Marți dimineață nu m-am simțit neapărat bine, aveam dureri musculare, foarte puțină senzație de febră. Am decis să fac testul miercuri dimineață. Astăzi (joi – n.r.) am primit confirmarea că sunt pozitiv”, a spus viceprimarul Iașiului.