Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis vineri un mesaj Ro-Alert prin care bucureștenii sunt avertizați că în București nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori, și sunt îndemnați să respecte cu strictețe regulile sanitare.

Ro-Alert COVIDFoto: Hotnews
  • "Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs sau a celor din jur. Purtați corect masca, acoperind nasul și gura.
  • Păstrați distanța și evitați aglomerațiile. Mențineți igiena mâinilor, evitați contactul cu suprafețe comune și dezinfectați-vă după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Încurajați-i și pe cei din apropierea dvs să respecte cu strictețe regulile!", este mesajul transmis bucreștenilor de către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Potrivit Grupului de Comuicare Stratjegică, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, a transmis vineri mesaje prin Ro-Alert atât în Capitală, cât și în alte 7 județe din țară unde gradul de infectare este rdicat: Alba, Bacău, Iași, Neamț, Teleorman, Vâlcea și Vaslui.

GCS precizează că în perioada următoare și în alte județe din țară vor fi transmise "astfel de mesaje preventive în rândul localnicilor din zonele unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creșteri ale gradului de infectare".

Rata de infectare cu noul coronavirus este de 2,28 în București. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, depășește pragul de 1,5 și în șapte județe, potrivit datelor transmise vineri de autorități.

Vineri, pentru a doua zi la rând în România au fost raportate peste 3.000 de noi cazuri de COVID-19, mai exact 3.186, iar bilanțul a ajuns la 148.886, potrivit datelor raportate de Grupul de Comunicare Strategică. Cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus - 579 - rămâne în Capitală.