Viceprimarul Iașiului, Gabriel Harabagiu, a fost confirmat cu COVID-19, după ce s-a întors dintr-un pelerinaj din Grecia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gabriel Harabagiu a declarat, joi, pentru Mediafax, că a plecat în Grecia miercurea trecută, iar duminică s-a întors și luni a fost la Primărie. Luni seară, a fost sunat de șoferul cu care a mers în pelerinaj în Grecia, acesta spunându-i că este pozitiv la COVID-19.

"Luni seara am primit un telefon de la băiatul care a mers cu noi în pelerinaj în Grecia și mi-a spus că el trebuia să facă o altă cursă și a fost nevoit să facă un test și a fost declarat pozitiv, în condițiile în care cu câteva zile înainte făcuse testul alături de noi și eram negativi. Marți dimineață nu m-am simțit neapărat bine, aveam dureri musculare, foarte puțină senzație de febră. Am decis să fac testul miercuri dimineață. Astăzi (joi – n.r.) am primit confirmarea că sunt pozitiv”, a spus viceprimarul Iașului.

El a repetat testul și așteaptă confirmarea finală, însă nu crede că primul este greșit: "Ceilalți trei băieți cu care am fost în pelerinaj sunt pozitivi, și șoferul. Tabloul e complet”.

Gabriel Harabagiu spune că, neștiind că are COVID-19, luni a participat la Comandamentul Local pentru Situații de Urgență și la alte întâlniri pe care le avea la Primărie, însă, potrivit acestuia, a purtat mască tot timpul și a respectat distanța socială.