Comisia Europeană a anunțat joi că a încheiat un acord cu Johnson & Johnson pentru furnizarea potențialului vaccin anti-covid al acestei companii, transmite agenția Reuters.

Johnson & JohnsonFoto: Flickr/ Open Grid Scheduler/ Grid Engine

Înțelegerea a fost făcută pentru un număr de doze care să asigure vaccinarea a până la 400 de milioane de persoane.

Acesta este al treilea contract de achiziție în avans semnat de Uniunea Europeană pentru vaccinuri anti-coronavirus, după acordurile încheiate cu AstraZeneca și Sanofi.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Uniunea Europeană este în discuţii cu mai multe companii pentru a asigura potenţiale vaccinuri pentru Covid-19, în contextul în care numărul de infectări a crescut „îngrijorător” în Europa.

„Comisia a încheiat deja două acorduri de achiziţie în avans şi negociază încă cinci. Şi suntem în discuţii cu alte patru companii”, a afirmat ea săptămâna trecută.

De asemenea, executivul comunitar a anunţat public că este în discuţii avansate pentru a asigura vaccinurile dezvoltate de Moderna, CureVac şi un parteneriat între Pfizer şi BioNTech.

UE este în discuţii şi cu Novavax pentru un al şaptelea vaccin pentru Covid-19, a declarat pentru Reuters săptămâna trecută o sursă de rang înalt din cadrul UE.