Trei medici din cadrul Secţiei de Oftalmologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost diagnosticaţi cu COVID-19, activitatea unităţii fiind sistată din cauza faptului că pacienţilor nu li se mai poate asigura asistenţa medicală, scrie News.ro. Anterior, focare de infectare cu noul coronavirus au mai fost constatate la Spitalul Judeţean Ploieşti, însă la secţii care funcţionau în clădiri separate, situate în alte cartiere decât clădirea Secţiei de Oftalmologie.

Testare coronavirusFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

”Trei medici ai Secţiei de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Aceştia au fost izolaţi, contacţii direcţi au fost carantinaţi, iar spaţiile de lucru au fost dezinfectate. Din cauza faptului că nu poate fi asigurată asistenţa medicală, activitatea secţiei a fost, temporar, sistată”, a transmis, miercuri, Prefectura Prahova.

Acesta nu este primul focar de COVID-19 constatat la cel mai mare spital din Prahova.

Cazuri de îmbolnăvire din cauza noului coronavirus au mai fost constatate la secţii precum Interne sau Ortopedie, însă acestea funcţionează în clădiri separate de Secţia Oftalmologie iar activitatea acelor secţii, fie nu a fost suspendată, fie a putut fi preluată de altele.

În judeţul Prahova, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 101 noi cazuri de infectare.