Aproape 200 din cei 612 pacienți cu COVID-19 internați în acest moment la terapie intensivă sunt pe ventilație mecanică, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Ventilator de suport respiratorFoto: Salvati Copiii

La acest moment, în spitalele din România sunt internați 8.303 pacienți, dintre care 612 sunt la terapie intensivă. Ministrul Sănătății a precizat, miercuri, că 199 din cele 612 persoane de la ATI sunt pe ventilație mecanică invazivă.

Numărul total al ventilatoarelor disponibile în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din România nu a fost comunicat clar de autorități până acum.

Nelu Tătaru a spus miercuri că în acest moment în România sunt 226 de spitale suport COVID, cu 1.050 de paturi de terapie intensivă complet utilate.

"Cele 226 de spitale suport COVID din toată țara au capacitatea de adaptare la numărul de cazuri, dar personalul medical este același de acum 7 luni, care a primit și 200 de cazuri pe zi, care primește și 3000 de cazuri pe zi. Suntem într-un moment pe care trebuie să îl gestionăm împreună", a spus Nelu Tătaru, făcând apel la populație să respecte regulile. "Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea este să nu le forțăm", a adăugat Tătaru.

Alte 2.958 de noi cazuri de COVID-19 - record absolut - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 142.570, potrivit datelor raportate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au înregistrat alte 82 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 612 pacienți, cifre record, de asemenea. Printre cei decedați în ultimele 24 de ore se află și o tânără de 18 ani, care avea comorbidități.