Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului, cunoscut pentru evitarea purtării măștii de protecție și catalogarea pelerinajelor drept „vaccinul lui Dumnezeu”, a fost testat pozitiv cu coronavirusul, potrivit unui comunicat al biroului său citat de Reuters.

Mitropolitul Amfilohie al MuntenegruluiFoto: Savo Prelevic / AFP / Profimedia Images

Amfilohie Radovic, în vârstă de 82 de ani, este liderul celei mai mari eparhii a Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru. Prelatul a fost diagnosticat cu COVID-19 în cursul zilei de marți dar se simte bine după ce a fost internat la un spital din Podgorica.

„Este sub îngrijirea constantă a medicilor”, a precizat un comunicat remis de biroul mitropoliei.

Amfilohie a apărut frecvent în public fără o mască de protecție iar în timpul unei ceremonii legată de praznicul Sfântului Vasile de Ostrog, un episcop din secolul XVII canonizat, a afirmat că pelerinajul și sfântul considerat făcător de minuni sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

„Ar fi bine ca oamenii de știință contemporani să inventeze vaccinul... dar înainte de a fi găsit... există un vaccin aici care a funcționat de-a lungul secolelor”, a afirmat acesta la Mănăstirea Ostrog din apropierea capitalei Podgorica.

Până în prezent Muntenegru a înregistrat 12.584 de infecții cu coronavirusul și 188 de decese cauzate de COVID-19.