Autoritățile au decis miercuri instituirea unor restricții și în 13 localități din județul Ilfov, unde se închid restaurantele, cafenelele și cluburile. Printre aceste localități - unde rata incidenței a depășit 1,5 cazuri COVID la mia de locuitori - se află Bragadiru, Corbeanca, Chitila și Voluntari.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut de prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir.

El a precizat că s-a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor și a cluburilor pentru o perioadă de două săptămâni, însă va fi făcută periodic evaluarea situației cazurilor de COVID-19. O altă măsură este obligativitatea purtării măștilor pe o rază de 50 de metri în zona școlilor și a instituțiilor publice unde oamenii merg să rezolve diverse probleme.

Potrivit prefectului, în cele 13 localități în care se instituie restricții rata incidenței a depășit 1,5 cazuri COVID la mia de locuitori. Acestea sunt: Berceni, Brăneşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domneşti, Măgurele, Otopeni, Popeşti-Leordeni şi Voluntari.

"Nu uitaţi că Ilfovul are o specificitate aparte, dispunerea geografică este în jurul Bucureştiului. O mare parte dintre cei care au buletin de Bucureşti locuiesc în Ilfov şi nu şi-au schimbat buletinele. De aceea şi raportările sunt făcute diferit şi trebuies abordate lucrurile în mod diferit, pentru că o localitate, deşi are trecut în documente un anumit număr de locuitori, în localitatea respectivă sunt mult mai multe persoane care dorm sau au locuinţele în zona respectivă", a spus prefectul.