Cehia a raportat miercuri un nou record de 4.457 de infecții cu coronavirusul înregistrat în ultimele 24 de ore, creșterea numărului cazurilor de COVID-19 din ultima lună plasând această țară pe primul loc în Europa ca rată a contagierilor, relatează Reuters.

Coronavirus CehiaFoto: CTK / Alamy / Alamy / Profimedia

Numărul de noi infecții raportat miercuri a depășit recordul anterior de 3.794 de infecții zilnice, numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul de la izbucnirea pandemiei în țară în luna martie ajungând la 90.022, de patru ori mai mare față de cel înregistrat în 25 august.

Numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 a crescut de 10 ori în aceeași perioadă de timp punând presiune pe sistemul de sănătate.

În ultimele două săptămâni autoritățile cehe au raportat 326,8 cazuri la 100.000 de locuitori, depășind pentru prima dată Spania, țara iberică având 302,4 cazuri la suta de mii de locuitori, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din 6 august.

Guvernul ceh, ca altele din Europa, se luptă să țină sub control creșterea numărului de noi infecții care a depășit nivelurile înregistrate în lunile martie și aprilie, încercând în același timp să evite măsuri de carantină stricte care au afectat grav economia în trimestrul doi.

Autoritățile cehe au introdus reguli mai stricte pentru purtarea măștilor și au limitat orele între care pot fi deschise barurile precum și numărul de persoane care pot sta la o masă în restaurante. Concertele și alte reprezentații muzicale au fost interzise de luni pentru două săptămâni.

Ministrul sănătății ceh a anunțat de asemenea că vor urma restricții mai stricte întrucât guvernul vrea să evite o presiune prea mare asupra sistemului medical, afirmând că deocamdată există suficiente paturi în spitale dar creșteri suplimentare ale numărului de contagieri ar putea cauza probleme.

Numărul persoanelor internate cu COVID-19 a crescut la 1.387, dintre care 326 de pacienți sunt în secții de terapie intensivă - de trei ori mai mulți decât în perioada de vârf a primului val al pandemiei.

Citește și: