UPDATE Restricții în Capitală: Restaurantele, teatrele, cinematografele și sălile de spectacole se închid / E obligatorie purtarea măștii în zona școlilor - DOCUMENT

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 6 octombrie 2020, 17:17 Actualitate | Coronavirus


Coronavirus in Romania
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia
Restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele din Capitală se vor închide, la fel și sălile de spectacole și saloanele în care se organizează evenimente, iar purtarea măștii va fi obligatorie între orele 7.45-21.15 în zona școlilor, a anunțat marți seară prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan. În schimb, sălile de jocuri de noroc rămân deschise. Aceste măsuri vor intra în vigoare de miercuri și vor fi în vigoare "cel puțin 7 zile".

Deciziile luate marți seară de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă:
 • "Începând cu data de 07.10.2020, în aplicarea articolului 6 pct. 1 din anexa nr 3 la HG 782/2020, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, nu este permisă în municipiul București.

 • În aplicarea articolului 6 pct. 2 și pct 3 din anexa nr. 3 la H.G. 782/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din municipiul București nu este permisă, cu excepția activităților pe care le desfășoară pentru clienții cazați în aceste unități de cazare;

 • În aplicarea articolului 1 pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. 782/2020, activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, nu este permisă în municipiul București.

 • În aplicarea art 3, alin (1) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, se stabilește că în intervalul orar 07:45- 21:15 de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. În aplicarea art 3, alin (2) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, Primăria Municipiului București, precum și primăriile sectoarelor 1-6 afișează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei, etc) printr-un semn distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ.

 • Totodată, s-a hotărât intensificarea activitățillor de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și perimetrele unităților școlare.

 • Menționăm că, angajații afectați de restrângerea activității operatorilor economici și a unităților cultural- artistice vor beneficia de măsurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020.
Prefect: Sunt luate în calcul și alte restricții dacă rata de infectare nu scade

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan, a precizat că aceste restricții intră în vigoare de miercuri și rămân valabile până când rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori scade sub 1,5, el spunând că situația va fi analizată săptămânal.

Cojan a mai spus că sunt luate în calcul și alte restricții dacă rata de infectare nu scade. El a spus că dacă rata de infectare va depăși 3 la mia de locuitori, atunci se poate ajunge și la carantinarea unor zone.

Legat de obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ, prefectul de București a spus că Primăria Capitalei și primăriile de sector vor avea obligația să delimiteze aceste zone.

"S-a constatat că în jurul şcolilor nu prea poartă lumea mască, drept care s-a impus purtarea măştii, de la copii de vârstă de peste cinci ani şi adulţi, în intervalul orar 7.45 - şcolile încep dimineaţa la ora 8.00 - şi până la 21.15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21.00", a afirmat prefectul.

În ceea ce privește intensificarea acţiunilor de control în târguri, pieţe, în mijloace de transport în comun şi în perimetrele unităţilor şcolare, Cojan a spus: "S-a constatat că în pieţe, târguri - lumea nici gând să poarte mască".

Întrebat de ce nu a fost aplicată şi recomandarea DSP Bucureşti privind pelerinajele religioase şi interzicerea staţionării în zona bisericilor, prefectul a răspuns: "Recomandarea CNSU s-a referit la pelerinaje, şi anume că nu e permis oamenilor din alte judeţe. Nu este cazul la noi şi nu am impus nicio măsură în sensul acesta. Era vorba de Iaşi, unde există o tradiţională manifestare religioasă anuală, Sfânta Parascheva. Dacă vă uitaţi în hotărârea de Guvern 782/2020 este precizat cum se desfăşoară aceste procesiuni. Ele nu sunt interzise. S-a interzis prin hotărârea de aseară doar pelerinajul. Doar nu credeţi că lumea nu se mai însoară, nu mai botează copii, dar, atenţie, ştiţi că există un număr limitat”.

Întrebat marți seară dacă este necesară închiderea restaurantelor în Bucureşti, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că s-a stabilit "de la început” că dacă rata de infectare trece de 1,5 cazuri la mia de locuitori se închid restaurantele, cinematografele sau teatrele.
 • "Nu sunt restricţii pe care le-am impus acum. Sunt restricţii pe care le-am impus de la început. Acel indice care trece de 1,5 închide restaurantele, închide cinematografele, închide teatrele. Va urma şi o perioadă în care readaptăm evenimentele private, în funcţie de evoluţie", a declarat Tătaru, întrebat dacă este necesară închiderea restaurantelor în Bucureşti.
În Capitală, rata de incidenţă cumulată, calculată la 14 zile, a ajuns la 1,86, potrivit DSP Bucureşti.

Alte 2.121 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 139.612, potrivit datelor raportate marți de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi, s-au înregistrat 73 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 608 pacienți, situație fără precedent de la debutul pandemiei.

Capitala continuă să înregistreze cele mai multe cazuri noi de coronavirus - 403 - , în timp ce Iașiul se află în continuare pe primele poziții în topul județelor, cu 92 de îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

52325 vizualizari

 • -20 (62 voturi)    
  ce FARSA ! ei anunta 'recordul' ai apoi restrictii (Marţi, 6 octombrie 2020, 17:30)

  Kivek [utilizator]

  Eu cred ca astia inchid Bucurestiul de Craciun

  in cazul asta alegerile trebuie amanate, sa vedem daca PNL reuseste sa puna PSD-ul majoritar in Parlament sau nu
  • +4 (54 voturi)    
   P$D in 2020 nu intra in Parlament (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:09)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Stai chill
   • -17 (37 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:44)

    [anonim] i-a raspuns lui un domn

   • +9 (17 voturi)    
    Pai asta spune si omu' (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:45)

    adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    ca intra in 2021...
   • -7 (51 voturi)    
    Ce glumă bună (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:46)

    blanc10 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    Cu toate restricțiile astea, naiba mai votează penele
    • +13 (19 voturi)    
     eu ma bucur (Marţi, 6 octombrie 2020, 20:07)

     Mary80 [utilizator] i-a raspuns lui blanc10

     ca raman deschise salile de pacanele, sa avem si noi o activitate, unde sa cheltuiesti un ban...
     • -1 (17 voturi)    
      De ce in tre 7.45-21.15 ??? (Marţi, 6 octombrie 2020, 22:34)

      Kivek [utilizator] i-a raspuns lui Mary80

      de ce 21:15 si nu 21:00 ???
      cine gandeste aceste reguli?

      e aberant, se presupune ca asta ar fi un avertisment pt populatie sa fie mai atenta.

      dar ceea ce NU vor sa spuna acesti indivizi care conduc IGSU e faptul ca NU se poate controla raspandirea covid in timp ce tu ai o viata NORMALA

      covid poate fi controlat doar daca inchizi Romania si testezi si umpli spitalele cu suspecti de covid

      altfel nu ai cum sa scazi numarul infectarilor
      • +5 (7 voturi)    
       Cu tunul in elefanți (Marţi, 6 octombrie 2020, 23:28)

       Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

       Exista trei scenarii ( prognoze matematice)
       In scenariul cu masca : 5000 de cazuri pe zi la o data nu foarte îndepărtată.
       Mai e un scenariu catastrofal. ..
       Toate scenariile converg către lockdown, la o data apropiată. ( google cele 3 scenarii sunt ușor de găsit :)
       Deci închiderea restaurantelor si cinematografelor nu va avea impact. Masca si ventilarea încăperilor da.
       Dar orice măsuri se vor lua, tot acolo vom ajunge. Diferența este de câteva săptămâni ( nu mai e creșterea exponențială din Martie ca sa vorbim de zile)
       • -2 (10 voturi)    
        ...Eu mă îndrept spre catastrofa finală... (Miercuri, 7 octombrie 2020, 3:12)

        baligosul [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

        La începutul lui martie găsisem de lucru la un restaurant semi fast food, salariul minim pe economie, 2 schimburi, 8h/zi, tratat corect, pe 16.03 mi s-a închis contractul de muncă, pe motiv de scădere a încasărilor...Nu am făcut parte dintre cei ce au avut dreptul la șomaj tehnic.
        Am început să caut de muncă, la toate Shop&Go e jale, salariul minim pe economie, o zi se lucrează, una nu, cînd se lucrează program minim 16h/zi, sămbete și duminici, 2 zile/săptămînă nelucrătoare în nici un caz...
        Am aplicat, am telefonat, am primit semnal pozitiv, de la un restaurant, tot semifastfood, azi întîlnire semnat contractul de muncă, oare voi avea loc de muncă ?Slabe speranțe...La stat va reîncepe trîndăveala, doar Orban nu o să dea afară bugetari cît poate lua împrumuturi să plătească trîntorii...
        PNL nu îl voi vota la parlamentare...Ce bine era cînd eram PFA și tîrîș grăbiș mă descurcam, și nici nu mă gîndeam să votez, socoteam că toți sînt la fel...Ieri PSD a inventat funcții la stat pentru amante, copii, neveste, azi PNL se ține de bugetari, și ruinează țara. Azi România este ca în perioada interbelică, eu voi muri de foame și de datorii...Parcă pe timpul diktaturii comuniste era altfel!
        • +3 (13 voturi)    
         Emigreaza in URSS (Miercuri, 7 octombrie 2020, 7:19)

         un domn [utilizator] i-a raspuns lui baligosul

         Acolo este atmosfera anilor 80 din Romania ( daca esti cumine iti dau aia internet )
         • -6 (8 voturi)    
          ...și netoții au acces la taste... (Miercuri, 7 octombrie 2020, 7:44)

          baligosul [utilizator] i-a raspuns lui un domn

          Participă la cursul de istorie, nu mai chiuli, numele Imperiului Rus a revenit la numele inițial : Rusia...
          De unde să știe tastatorul ce rste șofranul
        • +1 (11 voturi)    
         Am plans (Miercuri, 7 octombrie 2020, 8:45)

         Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui baligosul

         Am citit textul dumneavoastra si mi-au dat lacrimile. Aceti talent. Nu-l irositi la Shop&go. Salariul ete de 2000 de RON + 1000 Bonus. fff putin. Va citeam comentariul si parca-l citeam pe 2Stoevski. Am fost si eu bugetar in armata de slugi a PSD asta nu inainte de a fi sloboz de tehnocrat. Dar am descoperit libertatea in Belarus, va inivit aici unde comunismul nu a murit. E ordine si OMON bate preventiv orice misca in front. Nu exista coruptie dar e adevarat nici nu ai ce sa furi.
         Nu nu ma luati in serios, nu sunt in Belarus. Dar nici dumneavoastra nu lucrati la shop&go.
         • +4 (6 voturi)    
          Chapeau Bas (Miercuri, 7 octombrie 2020, 9:15)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

          Pentru Comentariu )))))
   • +2 (4 voturi)    
    Ar fi bine ...... (Miercuri, 7 octombrie 2020, 7:11)

    ABBV [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    doar ca vor intra ....au o groaza de "soldateii" pe care i duc la vot. Ce a fost si acum la locale pe sate .....au au ...Daca ar fi cineva sa investigheze .....cum apar grupuri organizate de 100 150 la ore stabilite la sectie ....
    Plus ...mai sunt judetele alea din sud, unde oameni sunt masochisti ....sau inca voteaza pe o galeata si o punga de faina. Nostalgia comunista ....ce poti sai faci ?
    • +1 (5 voturi)    
     Suntem Vigilentzi (Miercuri, 7 octombrie 2020, 8:14)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui ABBV

     Deja Oamenii se Organizeaza in Grupuri de Sraveghere, pe langa sectiile de Votare ai vazut de la europarlamentare Calauze cu Microbuze ? Pai si au luat o pe circa

     Cu o exceptzie notabila : judetzul Teleorman unde Junior primeste Ordine din inchisoare

     Asadar

     Vigilentza si box la Borfashi !
  • +5 (17 voturi)    
   1476 de copii internati!!! (Marţi, 6 octombrie 2020, 21:18)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Asta este rezultatul deschiderii scolilor... Copii infectati inseamna si parinti infectati deci inmultiti cu 3.
   • -2 (2 voturi)    
    e obligatorie masca (Miercuri, 7 octombrie 2020, 11:42)

    Mary80 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    si in jurul scolilor online?
 • +3 (45 voturi)    
  Lockdown ptr firea (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:02)

  un domn [utilizator]

  In Voluntari sa facă ciorbe și chiftele la Pandele
  • -2 (50 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:43)

   [anonim] i-a raspuns lui un domn

 • +7 (39 voturi)    
  copy/paste cu Franta (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:18)

  Itsoc [utilizator]

  n-are treaba nr de cazuri, guvernull aplica exact masurile pe care le iau francezii.
  • +8 (8 voturi)    
   nu chiar (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:51)

   Angie1 [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   In Paris se inchid doar barurile, restaurantele raman deschise. Idem cinematografe, teatre....
   • +1 (3 voturi)    
    priviti si partea buna (Miercuri, 7 octombrie 2020, 12:23)

    Mary80 [utilizator] i-a raspuns lui Angie1

    teatrele devenisera doar cloace de propaganda neomarxista, lgbt, vulgaritate... De abia mai gaseai cate o piesa de teatru mai de Doamne-ajuta. Ma bucur mult ca se inchid, caci de schimbat in bine nu e nicio sansa. Cine cauta cultura o gaseste si-n alta parte, nu numai la teatru.

    La fel si restaurantele, probabil bucatarilor si patronilor le-ar fi fost sila sa manance produsele pe care le serveau clientilor. Sper sa dispara saormeriile, cred ca in pubela gasesti mancare mai curata si mai sanatoasa. Sa punem mana sa ne facem singuri de mancare, e un pic mai safe, chiar daca mai scump si cere niste efort. Pays back.

    Cat despre pacanele, ii intelegi si pe politicieni, sunt o sursa grasa de bani negri ce pot fi folositi in propriul folos, nu le poti inchide.
  • +9 (19 voturi)    
   o sa le aplicam si noi masurile vestelor galbene (Marţi, 6 octombrie 2020, 20:50)

   Mihai02 [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   e o aberatie sa inchizi restauranteler

   dar sa lasi scolile deschise si casinorile ( pentru ca nu pot organiza invatamant la distanta nu au capacitatea intelectuala si organziatorica)

   pierdeti alegerile pe mana lui arafat si a ministrului ala copy paste
   • +8 (20 voturi)    
    Scolile sunt necesare (Marţi, 6 octombrie 2020, 21:40)

    RDU2 [utilizator] i-a raspuns lui Mihai02

    Nu compara scolile cu restaurantele:
    - educatia este necesara dezvoltarii copiilor, fara educatie ajung la cules capsuni; se poate trai in aceleasi conditii de civilizatie si fara mancatul la restaurant, doar nu mori de foame daca comanzi aceeasi mancare de la restaurantul preferat si o mananci acasa.
    - in scoala se poarta masca, la restaurant nu poti manca fara masca.
    - scoala online nu merge nicaieri in lume, toate tarile civilizate fac eforturi sa tina scolile deschise (oare nici ei nu au capacitatea intelectuala si organizatorica sa faca scoala online?)

    Pentru a supravietui, patronii de restaurante pot oferi clientilor posibilitatea de a comanda mancarea acasa, parte din angajati vor putea livra la domiciliu. Intr-adevar este o problema pentru restul angajatilor, recunosc, dar sigur vor apare alte oportunitati pentru ei, piata e dinamica.
    • -1 (3 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 7 octombrie 2020, 8:59)

     [anonim] i-a raspuns lui RDU2

    • +1 (3 voturi)    
     Care dracu scoli deschise bai nene ? (Miercuri, 7 octombrie 2020, 9:30)

     Maspp [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

     In Bucuresti scolile sunt inchise in proportie de 80%. Treaba cu inchiderea restaurantelor e o idiotenie maxima, ai 3-4 oameni intr-un restaurant azi ca mai multi nu intra si aia transmit virusul. Niste cretini idioti, asa e cand fac pe ei de frica. In Cehia sunt 4000 de infectari/zi, in Franta sunt 15000 /zi, in Uk 14000/zi. N-au inchis nici scoli, nici teatre, nici cinematografe, nici restaurante.
    • +2 (2 voturi)    
     hmmm (Miercuri, 7 octombrie 2020, 9:32)

     noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

     Scolile trebuie deschise, dar nu va ganditi la restaurante numai ca un loc de enterteinment.

     Este un angrenaj economic foarte complex si inchiderea restaurantului va produce pagube pe toata linia, iar livrarea nu prea ajuta cu nimic, respectiv: somaj, produse primare mult mai putin consumate, utilitati mai putin consumate, produse auxiliare (curatenie, etc) mai putin consumate.

     Rezultatul: multe firme care aprovizioneaza restaurantele vor avea vanzari mai mici, profit mai mic sau deloc, TVA mai putin, statul nu mai incaseaza, bani de spitale mai deloc. Deci ce se rezolva?! Ca sa nu mai spunem ca nu restaurantele sunt principalele focare de infectie si cel mai bine se vede asta in Constanta. Dupa tot sezonul, numarul de cazuri ramane mic. Cei care lucreaza in turism sunt localnici, ar fi trebuit sa se infecteze
  • +2 (32 voturi)    
   eu unul... (Marţi, 6 octombrie 2020, 21:07)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   ...m-am lecuit de liberali si socialisti, dupa experienta covid votez pe unul gen vadim sau trump, care sa aiba curajul si demnitatea de a lua fix masurile normale pentru o raceala.
 • +8 (16 voturi)    
  .... (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:37)

  tirolez [utilizator]

  cum ramane cu scolile? Nu se fac teste prea usor decat daca isi face cineva pe banii lui. Daca e un copil cu simptome usoare (si are si bunul simt sa anunte) i se spune sa stea in izolare.
  Cum sa se mai stranga cele 3 cazuri din 3 clase?
  Ar insemna sa fie doar cazuri grave eventual.
  Nu e normal, o sa ne trezim ca ne explodeaza cazurile, exact cum au patit englezii in primvara si ei se incapatanau sa tina cat mai multe chestii deschise. In Bucuresti au toti mijloace tehnice.
 • +8 (46 voturi)    
  ?! (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:38)

  noi2013 [utilizator]

  Sa vedem si noi niste statistici din care sa rezulte ca restaurantele, teatrele si scolile sunt surse de infectare....
  • -1 (65 voturi)    
   Nu au (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:47)

   blanc10 [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Vor doar să ne interzică să trăim. Dictatură se cheamă.
   • -6 (10 voturi)    
    Necesitate se cheama. Ceva trebuie facut. (Marţi, 6 octombrie 2020, 19:43)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui blanc10

    Dar ce?
   • +1 (21 voturi)    
    nici nu cred c-ai observat ca s-au redesc teatrele (Marţi, 6 octombrie 2020, 20:06)

    festina [utilizator] i-a raspuns lui blanc10

    ca despre bodegi sigur esti la curent ...Vai ce dictatura ingrozitoare :)
   • -5 (23 voturi)    
    grija (Marţi, 6 octombrie 2020, 20:20)

    edw [utilizator] i-a raspuns lui blanc10

    Se numeste grija fata de semeni, dar prostii nu pricep asta. Asta este motivul pentru care cei destepti supravieturesc si cei prosti mor! Un fel de selectie naturala, doar ca in cazul prostilor, mai omoara si nevinovatii de pe langa ei !
    • +9 (19 voturi)    
     Lol (Marţi, 6 octombrie 2020, 22:46)

     HP [utilizator] i-a raspuns lui edw

     Grija fata de semeni e cand ii protejezi pe toti, nu cand ii trimiti in somaj.

     Cand blochezi economia si sursele de venituri nu e grija fata de semeni, e genocid.
  • -1 (7 voturi)    
   hehe (Marţi, 6 octombrie 2020, 19:09)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Cauta-l pe clencix de la voi ca el se ocupa de "statisticile" care te intereseaza.
  • +5 (27 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 6 octombrie 2020, 19:52)

   [anonim] i-a raspuns lui noi2013

   • +1 (1 vot)    
    esti un mincinos (Miercuri, 7 octombrie 2020, 12:24)

    Mary80 [utilizator] i-a raspuns lui

    n-am vazut pe nimeni care sa nu poarte masca corect in niciun magazin, si merg peste tot. Numai minciuni debitati, nu e populatia vinovata de nimic, se respecta regulile intocmai.
  • 0 (20 voturi)    
   in toata tarile (Marţi, 6 octombrie 2020, 20:03)

   festina [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   in care creste numarul de cazuri ,astea se inchid primele Daca tot creste numarul ,se inchid apoi mall-urile ,magazinele ne-esentiale si se limiteaza deplasarile .Asta ca sa nu mai inchidem economia ,combinat cu plata somajului si facilitati pentru afacerile inchise temporar .Asta pentru ca nu se respecta reguli de bun simt Ai o statistica pe cnscbt.ro care centralizaeaza focarele in fiecare saptamana .
   Sanatate !
   • -1 (3 voturi)    
    Pe bune (Miercuri, 7 octombrie 2020, 0:38)

    Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui festina

    Uite programul de mâine in Paris:
    https://www.offi.fr/cinema/evenement/tenet-79246.html
    Londra:
    https://www.odeon.co.uk/cinemas/london/
    Madrid:
    https://yelmocines.es/sinopsis/explota-explota?utm_source=takeover&utm_campaign=explota_explota&utm_medium=home
    Praga
    https://goout.net/en/prague/movies/leznyvlkkzi/?scheduleTag=schedule-tomorrow
    • -1 (5 voturi)    
     programul pe care v-ati uitat (Miercuri, 7 octombrie 2020, 3:19)

     festina [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

     nu a fost probabil actualizat in Paris. Puteti sa va uitati la stiri pe TV5 Monde sau FranceInfo (live on line pe YouTube),chiar se inchid in Paris . In celelalte capitale chiar nu stiu care e situatia ,stiu doar ca 8 comunitati ladministrative )din Madrid sunt carantinate .Sanatate !
     • 0 (6 voturi)    
      Va multumesc (Miercuri, 7 octombrie 2020, 8:54)

      Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui festina

      Va multumesc pentru comentariu dar nu ma uit la TV. Am fost la Paris cand erau 2000 de cazuri si am vazut cinematografe deschise.
      Eu am dat link-uri specifice dumenavoastra imi spuneti generic sa ma uit la TV. Nu cred ca un site unde poti cumpara bilet cu cardul este neactualizat. Poti efectiv cumpara bilet. Dar ca anu fiu rau m-am interesat.
      Astazi puteti sa vedeti Tenet la:
      Le Grand Grand Rex
      https://www.legrandrex.com/
      UGC LYON BASTILLE
      https://www.ugc.fr/cinema.html?id=11
      CINÉMAS PROCHES PATHÉ WEPLER

      http://www.allocine.fr/seance/d-1/salle_gen_csalle=C0179.html
      Cinéma Gaumont Champs-Élysées
      https://www.cinemaspathegaumont.com/cinemas/cinema-gaumont-champs-elysees

      Chiar credeti ca toate siturile mentionate sunt neactualizate?
     • +1 (3 voturi)    
      Ce dracu spui acolo ? (Miercuri, 7 octombrie 2020, 9:34)

      Maspp [utilizator] i-a raspuns lui festina

      Uite decizia luata de autoritatile din Paris. Toate restaurantele raman deschise, de scoli nici nu se pomeneste sa fie afectate cumva. Si in Franta sunt 15000 de cazuri/zi deci cam dublu raportat la nr de locuitori.

      https://www.digi24.ro/stiri/externe/noile-restrictii-anuntate-de-autoritatile-din-paris-barurile-se-inchid-pentru-urmatoarele-doua-saptamani-1379259
  • +6 (8 voturi)    
   teste (Marţi, 6 octombrie 2020, 20:50)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Ar fi trebuit sa faca teste pentru asta.
  • +8 (16 voturi)    
   Decizii bazate pe evidente .. (Marţi, 6 octombrie 2020, 20:57)

   Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Impresia contează :
   600.000 de bucureșteni merg cu metroul zilnic. Minim100.000 stau pe scaune la mai puțin de 1m.
   E mult mai riscant ca la teatru, cinema sau biserica.
   • 0 (2 voturi)    
    Pai da (Miercuri, 7 octombrie 2020, 9:35)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

    Dar nu-si permit sa inchida metroul si transportul public. Si-au facut calculele ca restaurantele nu aduc pierderi asa mari economice si atunci da-i dracu, sa-i inchidem.
    • -1 (1 vot)    
     Da dar... (Miercuri, 7 octombrie 2020, 11:15)

     Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     Nu-si permit sa inchida metroul, dar restaurantele si cinematografele au o contributie marginala la raspandirea epidemiei :daca sunt respectate normele. Si in general sunt respectate. La cinema programul era saptamana in curs cu multe documentare. Nu se ingramadea lumea.

     Si inteleg ca in Anglia domnul Boris da indicatii sa se mearga la cinema:
     https://www.standard.co.uk/go/london/film/boris-johnson-urges-people-to-go-back-to-the-cinema-a4563746.html
  • +2 (8 voturi)    
   Exista (Marţi, 6 octombrie 2020, 22:47)

   copci [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Centru rezidential pentru copii sau varstnici 49 1200
   Unitati medico-sanitare 46 494
   Unitati de productie 45 401
   Familiale 40 143
   Institutii publice 28 186
   Invatamant 26 118
   Operator economic 22 157
   Club sportiv 16 177
   Comunitar 3 17
   Horeca 1 5

   Prima cifra e numarul de focare, a doua e nr de cazuri confirmate. Sursa e Centrul National de Supraveghere a Bolilor.
   Dupa cum putem vedea, se lupta impotriva Horeca si Comunitar(politisti sub acoperire, care sa caute oameni), adica locurile cu cele mai putine cazuri!!
   Si scolile sunt in partea inferioara a topului.
   • 0 (2 voturi)    
    Chiar daca te infectezi la restaurant cum dovedest (Miercuri, 7 octombrie 2020, 10:09)

    rtibv [utilizator] i-a raspuns lui copci

    mai oameni buni, cum dovedesti ca infectarea s-a facut la restaurant? Ca periaoda de incubatie este o saptamana sau mai mult. Ori in perioada asta, omul merge si la munca, copilul ii merge la scoala. Asa ca, cel mai probabil, focarul va fi fie la locul de munca, fie la scoala, desi puntea intre infectati s-a facut la restaurant.

    Daca imi spuneti o metodologie corecta de verificare corecta a modului cum se face transmiterea la restaurante, va cred, pana atunci voi merge pe simtul logic. Daca spatiul e cu mai multe grupuri de oameni intr-un spatiu inchis, atunci riscul e mare.
    In spatii inchise poti fi fie la munca fie in familie. Nu poti desparti oamenii din familie, nu ? Nu poti obliga oamenii sa nu mai munceasca, nu ?
    Ce poti face minimal e sa tai puntile intre focare...
    • +1 (3 voturi)    
     Poti sa iti faci o idee (Miercuri, 7 octombrie 2020, 10:33)

     copci [utilizator] i-a raspuns lui rtibv

     La restaurante, se testeaza angajatii, e de asteptat sa se imbolnaveasca de la clientii care au fost la masa.
     • -1 (1 vot)    
      stiinta (Miercuri, 7 octombrie 2020, 14:24)

      Razorxyz [utilizator] i-a raspuns lui copci

      Tipii acestia sunt cu masca, adeptii stiintei, dar cand le prezinti date, cifre si fapte clare incep cu conspiratii si nagarea realitatii.
  • +1 (3 voturi)    
   Nu exista asa ceva (Miercuri, 7 octombrie 2020, 9:32)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Nu au nici cea mai mica dovada ca acolo e sursa de infectare. Dar sigur, cel mai simplu e sa te speli pe maini si sa-l lasi pe Arafat sa transforme toata tara intr-un spital.
 • +28 (54 voturi)    
  Stati linistiti, (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:46)

  adi_69 [utilizator]

  cazinourile si pacanelele raman deschise, c-asa e in pandemie!
  • +6 (14 voturi)    
   Au rolul lor in economie, nu se inchid (Marţi, 6 octombrie 2020, 19:00)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   La pacanele se joaca banii care de obicei nu ar ajunge acolo, banii din evaziuni, din piata negra, etc care nu ar ajunge in economia reala. Sa nu mai spunem de impozite.
  • 0 (10 voturi)    
   Astia suntem (Marţi, 6 octombrie 2020, 19:37)

   mihai576 [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   Gândește-te ca ai primit voturi negative pentru ca ai condamnat pacanelele... Asta-i nația din ziua de azi. D-asta și există probabil asa multe păcănele deschise... Nu avem mari sanse în ritmul asta...
 • 0 (10 voturi)    
  pauza de alegeri s-a terminat, capul la fund... (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:55)

  NicuPandemicu [utilizator]

  Exact ca în bancul cu Bulă ajuns în Iad. Au dat pauză pt. alegeri, acuma gata că ne-am luat-o în cap.

  Mai deschid puțin pt. parlamentare. După...
 • +4 (14 voturi)    
  piscine interioare?! (Marţi, 6 octombrie 2020, 19:08)

  Remarque [utilizator]

  Cum adica se intensifica controalele la piscinele interioare, cand nici macar n-au fost deschise?!

  Bine ca tineti deschise salile de jocuri de noroc, nu vreau sa stiu ce lobby puternic s-a facut pentru asta (a se citi spaga, trafic de influenta etc).
 • 0 (16 voturi)    
  Si “Mazeta” se inchide... (Marţi, 6 octombrie 2020, 19:31)

  ciuma.rosie [utilizator]

  ...speram 7 ani !
 • +11 (15 voturi)    
  ma ajuta cineva? (Marţi, 6 octombrie 2020, 19:32)

  un_anarhist_moderat [utilizator]

  rasfoind lista de "masuri" mi-a scapat punctul in care sunt enumerate cele 20-50-100 centre in care se pot efectua 24/24 ore & 7/7 zile teste gratuite pentru depistarea persoanelor infectate...
  sa ma duc sa caut ochelarii?
 • +8 (24 voturi)    
  Foarte inteligenti (Marţi, 6 octombrie 2020, 19:49)

  Fanel01 [utilizator]

  Ce fac restaurantele cu produsele deja achizitionate pentru clientii sau evenimentele care trebuiau sa fie desfasurate sambata ? Cine suporta aceste cheltuieli ,tot noi fraierii care muncim
 • +1 (21 voturi)    
  Se inchid (Marţi, 6 octombrie 2020, 19:59)

  6case [utilizator]

  restaurantele, cafenelele, teatrele pt ca aveau nevoie de un TAP ISPASITOR. Nu nu, nu sunt de vina ALEGERILE LOCALE pentru cresterea numarului de cazuri de coronavirus. Daca au pe cine sa prosteasca bravo lor.
 • -5 (7 voturi)    
  Actiune anti-cultura (Marţi, 6 octombrie 2020, 20:34)

  Dinu-I [utilizator]

  In Capitală: Restaurantele, teatrele, cinematografele și sălile de spectacole se închid !

  Incepand cu........restaurantele care au patroni celebri: (contemporanii) "Garcea", Mircea Dinescu etc.
 • -3 (17 voturi)    
  lobotomie totala- pierd alegerile pe mana dsp (Marţi, 6 octombrie 2020, 20:48)

  Mihai02 [utilizator]

  va spun de acum ca daca nu rezolva teraba horeca pierd alegerile. sunteti prosti restuarantele in interiro au metrs doar 6 saptamani !!! ii falimentati

  plus oamenii nu vor asta si mai sunt de loc atat de ascultatori ca in primavara astia vor avea o mare manifestatie si vor face lucrurile mnai rau pentru ca nu stiu sa dea panie si circ ins a deschid scoli ca sa tranmita virusul mai eficient
 • -4 (6 voturi)    
  Restaurantele si terasele (Miercuri, 7 octombrie 2020, 8:23)

  PowerIon [utilizator]

  Nu trebuiau deschise de loc, era imposibil sa nu se ajunga scaparea de sub control a pandemiei.
  S-au cheltuit bani pentru masuri de distantare si izolare, iar acum trebuie sa inchide din nou.
  Oamenii cred ca daca li se da voie inseamna ca sunt si in siguranta, nu-si iau masurile elementare de protectie.
  Masuri de restrictie trebuie luate in continuare pentru ca oameni nevinovati se imbolnavesc si mor din cauza unor vite care numai legate cu lantul si lovite cu biciul pot fi tinute sub ascultare.
 • 0 (2 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 7 octombrie 2020, 8:57)

  [anonim]

 • +2 (2 voturi)    
  ca de obicei (Miercuri, 7 octombrie 2020, 9:06)

  martel55 [utilizator]

  se actioneaza pompieristic,normal atata timp catd dSP-urile in continuare nu isi fac treaba si nu fac aqnchete epideniologice serioase pentru a idneitfica , statistic, cele mai probabile locuri de transmitere....desi nu sunt specialist, mi se pare mult mai probabil ca transmiterea sa se faca in mijloacele de trasnport si la locul de munca si la scoala, unde, sa fim seriosi, nu prea se respecta regulile de preventie, decat in teatre spre exemplu...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by