Autoritățile poloneze au raportat marți un număr record de 58 de decese cauzate de coronavirus, potrivit unui anunț postat pe Twitter de ministrul sănătății din această țară pe fondul creșterii numărului de ventilatoare și paturi de spital folosite pentru tratarea pacienților de COVID-19 din Polonia, transmite Reuters.

Coronavirus PoloniaFoto: Jaap Arriens/ Profimedia Images

Numărul total al infecțiilor cu SARS-CoV-2 a crescut în Polonia la 104.136 de contagieri după ce 2.236 de noi cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore. Sâmbătă Polonia a înregistrat cel mai mare număr de infecții zilnice cu 2.367 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

Polonia, care are o populație de aproximativ 38 de milioane de locuitori, a înregistrat 2.717 de decese din cauza COVID-19 după contabilizarea fatalităților raportate marți, un număr mult mai mic decât multe țări europene.

Ministerul sănătății a anunțat că 263 de ventilatoare și 3.719 de paturi sunt folosite marți pentru pacienții cu COVID-19, comparativ cu 141 de ventilatoare și 2.399 de paturi în urmă cu o săptămână.

„Tot mai multe persoane sunt trimise la spital pentru tratament dar de asemenea din ce în ce mai multe ajung la secțiile de terapie intensivă deoarece au nevoie de ventilare mecanică. Acest lucru este foarte tulburător”, a declarat ministrul adjunct al sănătății Waldemar Kraska pentru Polsat News, acesta relatând și că nu toate spitalele din Polonia au medicamentul remdesivir folosit pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19.

Ministerul sănătății a anunțat că intenționează să mărească numărul de paturi din spitale pentru pacienții cu coronavirus și este așteptat să anunțe noi reguli privind purtatul măștilor de protecție în public.

Polonia a introdus măsuri de carantină stricte în prima fază a pandemiei dar coaliția de guvernare a anunțat că vrea să evite o nouă carantină costisitoare pentru economie și a introdus restricții la nivel local în zonele cele mai afectate de recrudescența coronavirusului.

Polonia a înregistrat inițial un succes notabil în prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 dar ridicarea restricțiilor în luna mai a condus la creșterea numărului de noi cazuri după ce oamenii au început să călătorească în concediu și participe la evenimente mari ca nunțile. Școlile și grădinițele au fost de asemenea redeschise de la 1 septembrie.

Deși zona industrială din sud a fost epicentrul inițial al pandemiei în Polonia cu numeroase focare depistate în rândul minerilor din minele de cărbuni, o rată tot mai mare a infecțiilor a fost înregistrată și centrul și nordul țării în ultimele săptămâni.

Cel mai mare număr al infecțiilor raportate marți au fost depistate în centrul Poloniei, provocând temeri legate de impunerea unor noi restricții în capitala Varșovia.

Citește și: