Moderatorul TV Silviu Mănăstire de la la B1 TV a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Informația a fost confirmată chiar de el, care a spus că a fost asimptomatic și că vineri și-a pierdut gustul și mirosul. Ludovic Orban a fost marți seară la emisiunea lui Mănăstire, iar luni Guvernul a anunțat că premierul se testează de urgență pentru COVID-19 și își suspendă toate activitățile.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mănăstire a intrat în direct duminică seară în emisiunea moderată de Tudor Mușat și a vorbit despre infectarea sa, scrie Pagina de Media.

"Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului și gustului nu am și alte simptome agresive. Am avut invitați mulți la televiziune, a fost campanie electorală și există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul și nu poți să îți dai seama când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejați și să respectați la sânge măsurile de protecție", a afirmat Silviu Mănăstire.

El a spus că nu a avut simptome și că vineri dimineață și-a pierdut mirosul și gustul.

"Dacă vă pierdeți mirosul sau gustul, 90% aveți Covid. Când se întâmplă acest lucru, acea persoană trebuie să se izoleze, să se testeze și să aștepte testul. Eu am făcut și niște analize a doua zi pentru a vedea care este starea mea. Dacă starea se înrăutățește, atunci voi merge la spital, dar dacă rămâne așa voi sta în izolare și voi cere un tratament dacă va fi cazul și sper să mă însănătoșesc cât mai repede. Repet, indiciul pentru forma ușoară de covid este pierderea mirosului și gustului”, a mai spus Mănăstire.

Silviu Mănăstire va lipsi de pe post în următoarele două săptămâni.

Ludovic Orban a fost marți seară la emisiunea lui Mănăstire, iar luni Guvernul a anunțat că premierul se testează de urgență pentru COVID-19 și își suspendă toate activitățile.