Ministrul Sănătăţii din Franța, Olivier Véran, a spus că regiunea Parisului ar putea intra în alertă maximă începând de luni, din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid, notează Le Figaro.

Coronavirus ParisFoto: Profimedia Images/Thomas Samson/AFP

În Paris şi în suburbiii situaţia s-a înrăutăţit, a spus ministrul Sănătăţii: „Parisul a trecut ieri cele trei praguri care pot pune o metropolă în alertă maximă. Am observat această trecere în doar câteva ore, aşa că vom reexamina indicatorii duminică şi dacă aceştia sunt confirmaţi, vom lua măsurile necesare începând de luni”, citează Mediafax.

Olivier Véran a anunţat astfel că Parisul şi suburbiile ar putea intra în alertă maximă începând de luni.

„Situaţia este mai puţin gravă în departamentele din suburbiile interioare, dar am decis să le punem pe toate împreună, deoarece există o mulţime de călătorii, deci nu putem separa măsurile. Intrarea în alertă maximă va însemna ca locuitorii să îşi reducă interacţiunile sociale, sărbătorile în familie şi închiderea barurilor”, a precizat el.

Ministrul Sănătăţii a amintit și de situația altor cinci oraşe: Lille, Lyon, Grenoble, Toulouse şi Saint-Etienne.

„În cinci metropole, evoluţia ultimelor zile este îngrijorătoare, chiar şi cu o deteriorare”, a precizat el.

„Am discutat cu majoritatea primarilor din aceste oraşe şi le-am spus că, dacă măsurile luate săptămâna trecută nu au suficient efect asupra situaţiei epidemice, am putea fi obligaţi să plasăm aceste teritorii în zona maximă de alertă începând de săptămâna viitoare”, a mai declarat ministrul Sănătății.