Agenția Europeană a Medicamentului a spus, joi, că a început o evaluare a vaccinului experimental realizat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, încercând astfel să grăbească orice viitor proces de aprobare, relatează Reuters.

AstraZenecaFoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Agenția Europeană pentru Medicamente a spus că comisia pentru medicină umană a început să evalueze primul lor vaccin și va continua până are suficiente date disponibile pentru o recomandare oficială pentru autorizare.

Informațiile vin la câteva săptămâni după ce mai multe teste clinice au fost suspendate la nivel global din cauza unei boli inexplicabile la un participant la teste. Testele SUA sunt sub evaluare, în timp ce instituțiile de reglementare extind ancheta.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și de universitatea Oxford este unul dintre cele mai avansate proiecte occidentale, fiind testat pe zeci de mii de voluntari în Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud și, din 31 august, în Statele Unite, în ceea ce este denumită faza a treia a testelor, ultima, care trebuie să clarifice securitatea și eficiența.

Citește și: Vaccinul anti-Covid-19: AstraZeneca reia testele în Marea Britanie