Suedia a raportat joi 752 de noi infecții cu coronavirusul, cel mai mare număr de la sfârșitul lunii iunie, potrivit datelor Agenției de Sănătate suedeze, însă niciun deces din cauza COVID-19 nu a fost înregistrat, relatează Reuters.

Suedia in vremea pandemieiFoto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Țara scandinavă, care a respins măsurile de carantină, păstrând majoritatea școlilor, restaurantelor și afacerilor deschise pe parcursul pandemiei, a înregistrat joi cel mai mare număr de contagieri înregistrate în 24 de ore din 30 iunie când autoritățile raportau puțin peste 800 de cazuri.

Suedia a înregistrat 5.893 de decese cauzate de COVID-19, având o rată a fatalităților pe cap de locuitor de câteva ori mai mare decât celelalte țări nordice dar mai mic decât Spania, Italia sau Regatul Unit, state care au impus măsuri de carantină stricte.

În urmă cu o săptămână premierul suedez Stefan Lofven avertiza că există semnale îngrijorătoare că numărul de noi cazuri crește și în Suedia.

„Precauția care a existat în primăvară a fost înlocuită din ce în ce mai mult de îmbrățișări, petreceri, călătorit cu autobuzul la ore de vârf și o viață cotidiană care pentru mulți pare să fi revenit la normal”, a declarat Lofven în cadrul unei conferințe de presă.

„Vom fi recunoscători pentru ceea ce facem bine acum. Vom suferi mai târziu pentru ceea ce facem greșit acum”, a adăugat acesta.

Lofveb i-a îndemnat pe suedezi să urmeze recomandările privind distanțarea fizică și respectarea regulilor de igienă, afirmând că guvernul este pregătit să introducă noi măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului dacă va fi necesar.

Joia trecută, când Stefan Lofven avertiza privind riscurile unei recrudescențe a coronavirusului, Suedia înregistra 320 de noi cazuri de COVID-19.

Citește și: