Sute de pacienţi ai unui centru medical din Capitală au primit în ultimele zile mesaje SMS ''mincinoase'' care îi anunţau că sunt infectaţi cu noul coronavirus, în condițiile în care testele pe care le făcuseră erau negative, spune conducerea centrului, care a anunțat DIICOT.

Testare Covid-19Foto: pixabay.com

Managerul Centrului Caraiman, Livia Gomes, a declarat vineri, pentru Agerpres, că începând cu 22 septembrie o parte dintre pacienţi au început să primească SMS-uri de la un număr format din patru litere, prin care erau anunțați că au rezultat pozitiv la testul COVID făcut la centru.

"O parte dintre cei care au primit acest SMS într-adevăr au efectuat analiza de COVID în cadrul centrului, dar rezultatul îl primiseră sub formă scrisă de la un angajat de-al nostru medical şi în regim confidenţial. Noi nu dăm mesaje cu rezultate pacienţilor. Cealaltă categorie de pacienţi care au primit acest mesaj sunt pacienţi care au accesat alte servicii medicale din cadrul centrului şi nu efectuaseră vreun test COVID", a spus managerul.

Ea a spus că a aflat despre această situaţie de la pacienţi ai centrului care primiseră mesajul.

"Noi avem patru numere de fix. Am aflat de acest lucru sunându-ne pacienţii. Câţiva pacienţi ne-au trimis pe număr de Whatsapp acest sms, iar de la restul primim doar apelurile telefonice, care ieri erau în număr de 10, astăzi poate sunt sute", a spus Livia Gomes.

Managerul a precizat că mesajul este unul "mincinos", el nefiind generat de Centrul Multifuncţional.

"Important este ca noi să liniştim comunitatea şi să le spunem oamenilor că este un mesaj mincinos, nu este un mesaj generat de Centrul Multifuncţional Caraiman, ei să ia în considerare doar apelurile noastre telefonice de la numerele fixe şi mesajele prin sursele acreditate", a mai susţinut Livia Gomes.

Cel mai probabil, baza de date a centrului a fost spartă, astfel că reprezentanții unității au anunțat anchetatorii.