Franța a înregistrat 16.096 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, un record de la începutul testelor pe scară largă în această țară, potrivit datelor publicate joi seară de Public Health France, citează AFP.

Coronavirus FrantaFoto: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

Recordul anterior se ridica la peste 13.000 de cazuri noi pe zi, un nivel atins miercuri. În timp ce au fost anunțate noi măsuri de restricție pentru a încerca stoparea epidemiei, 52 de pacienți cu Covid-19 au murit în 24 de ore în spital, a spus agenția de sănătate.

Semn că epidemia progresează: ponderea pacienților dintre cei testați (rata de pozitivitate) continuă să crească, ajungând la 6,5% față de 6,2% miercuri și 5,4% săptămâna trecută.

În ultimele șapte zile, spitalele au primit 4.258 de pacienți noi, inclusiv 718 de cazuri grave în terapie intensivă, cu 43 mai mulți decât în ​​ziua precedentă.

De la începutul epidemiei, în Franța au fost înregistrate cel puțin 31.511 decese legate de Covid, inclusiv 20.940 în spitale.

În actualizarea săptămânală publicată, de asemenea, joi, Public Health France raportează o „creștere exponențială a internărilor în terapie intensivă” și o „creștere a circulației SARS-CoV-2 în rândul celor cu vârsta de 65 de ani și peste”.

Pe baza datelor până la 22 septembrie, serviciul public de sănătate raportează o „subestimare a creșterii numărului de cazuri confirmate din cauza saturării probabile a capacităților de diagnostic”, precum și o subestimare a numărului surselor de contaminare.