Capitala, Brașov, Dolj, Iași și Timiș sunt județele în care au fost depistate cele mai multe cazuri noi de Covid-19, la polul opus situându-se Botoșani (cu doar un caz nou) Hunedoara (3 noi cazuri depistate) și Teleorman (5 persoane nou infectate. Ca număr total de cazuri, Capitala e urmată de Suceava, Brașov și Argeș. Vezi în text situația, județ cu județ dar și un grafic cu numărul cazurilor totale pe categorii de vârstă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cazurile noi, pe fiecare județ, raportate duminică la prânz, arată ca în graficul de mai jos:

Numărul total de cazuri confirmate, situația pe județe:

De asemenea, mai jos aveți cazurile pe categorii de vârstă (sursa datelor):

Alte 33 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit, numărul total al deceselor în România ajungând la 4.435, informează, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 33 de decese (20 de bărbaţi şi 13 femei) ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Suceava, Timiş, Vrancea şi în Bucureşti.

Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50 - 59 ani, cinci la categoria de vârstă 60 - 69 ani, 14 la categoria de vârstă 70 - 79 ani şi 12 la categoria de peste 80 de ani.

Conform GCS, 32 dintre decese s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi. Pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.