Epidemiologul Maria Van Kerkhove, de la Organizația Mondială a Sănătății, a avertizat miercuri că media de vârstă a persoanelor infectate de Covid-10 scade și din ce în ce mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au nevoie de internare în spital, relatează Reuters.

Pacienta cu Covid-19Foto: William West / AFP / Profimedia Images

De asemenea, doctorul Mike Ryan, expert de top în cadrul OMS, sfătuiește oamenii aflați în situații de risc pentru infecții Covid-19 să se vaccineze împotriva gripei.

Totodată, OMS a avertizat că boala provocată de coronavirus se răspândește într-un ritm îngrijorător în unele părți ale emisfere nordine, cu câteva luni înainte de sezonul gripal de iarnă.

”Începem să vedem trenduri îngrijorătoare în anumite țări”, a spus Maria Van Kerkhove.

”Vedem creșteri ale numărului de internări, în unități de terapie intensivă, în special în Spania, Franța, Muntenegru, Ucraina și unele statele din SUA. Este îngrijorător pentru că încă nu a venit sezonul gripal”, a adugat aceasta.

Numărul cazurilor de coronavirus se apropie de 30.000.000 de cazuri, în acest moment fiind înregistrate 29.911.104, dintre care 942.362 de decese. 21.682.648 persoane s-au vindecat.