Marea Sinagogă a Ierusalimului va fi închisă pentru prima dată în istorie de Anul Nou Evreiesc din cauza pandemiei de Covid 19 după ce autoritățile israeliene au anunțat reinstaurarea carantinei la nivel național pentru a preveni răspândirea coronavirusului, relatează Le Figaro citat de Mediafax.

Cartier evrei ultra-ortodocșiFoto: Hotnews

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat duminică că guvernul a aprobat impunerea unei carantine de cel puțin trei săptămâni la nivel național, începând de vineri, 18 septembrie, Israelul devind prima ţară din lume care a impus carantina naţională pentru a doua oară de la începutul pandemiei.

Cu 166.794 de înfectări înregistrate şi 1.147 de decese, Israel este ţara cu cele mai multe cazuri pe cap de locuitor raportate în ultimele două săptămâni, potrivit datelor colectate de AFP.

Decizia privind introducerea carantinei va intra în vigoare vineri pentru sărbătoarea lui Rosh Hashanah (Anul Nou Evreiesc), va continua în timpul Yom Kippur (marea iertare) şi se va încheia în ultima zi a sărbătorii Sukkot, în jurul datei de 11 octombrie, au precizat autorităţile din Israel.

Un loc important de rugăciune, acest impunător centru spiritual construit pe fundaţiile unei sinagogi mai mici, care a slujit din 1958, găzduieşte în general între 1.100 şi 1.700 de persoane pentru rugăciuni în perioada sărbătorilor evreieşti majore.

„Nu am închis niciodată de la începuturile sale”, spune Jaffe, un bărbat în vârstă de 67 de ani, care se roagă acolo de când era copil.

Sinagoga, inaugurată în 1982, serveşte drept loc oficial de rugăciune pentru statul evreu.

Citește și: