Aproximativ 4.000 de cadre medicale au demonstrat duminică la Bruxelles, cerând o mai bună finanțare a sistemului de sănătate într-o țară care a fost puternic lovită de pandemia de coronavirus, relatează Reuters.

Coronavirus BelgiaFoto: Profimedia Images

În timp ce partidele politice din Belgia încă se chinuie să formeze un guvern permanent la peste un an după alegerile naționale, angajații din sistem - care au purtat măști - au cerut autorităților să aibă grijă de ei, cerând politicienilor să crească veniturile și finanțarea sistemului de sănătate.

”Am venit aici la Bruxelles pentru a demonstra și pentru a cere mai mult respect pentru munca noastră și o creștere de salariu”, a spus un protestatar care s-a prezentat drept Marie-Stella și care lucrează ca asistentă din 1988.

”Mi-ar plăcea să mi se dea mijloacele pentru a oferi îngrijire de înaltă calitate și umană. Iar pentru asta, avem nevoie de mijloace financiare”, a spus Claudine, asistentă în domeniul psihiatric.

Poliția a estimat că aproximativ 4.000 de persoane au participat la protest.

În Belgia au murit 9.923 de persoane din cauza Covid-19, ceea ce o clasează pe locul trei în lume la numărul deceselor la 100.000 de persoane.