Vaccinul anti-Covid-19: AstraZeneca reia testele în Marea Britanie
"Teste clinice ale vaccinului împotriva coronavirusului al AstraZeneca și Oxford au fost reluate în Regatul Unit după ce autoritatea de reglementare sanitară pentru medicamente a confirmat că sunt sigure", a precizat grupul.
AstraZeneca a suspendat testele în urmă cu trei zile după apariția unei "boli inexplicabile", care ar fi putut fi un efect secundar grav, la unul dintre participanți.
Un comitet independent a fost creat pentru a evalua riscurile legate de vaccin. Comitetul "a terminat ancheta și a indicat MHRA că nu prezintă pericole și că testele reîncep în Regatul Unit", a declarat AstraZeneca.
Într-o conferință susținută joi, directorul general al grupului Pascal Soriot afirma că o astfel de pauză în teste nu este anormală dar că a căpătat o rezonanță mai mare ținând cont de interesul legat de acest vaccin, considerat unul dintre cele mai promițătoare din lume.
Tot atunci, Soriot spunea că un vaccin este încă posibil "până la sfârșitul anului" sau "începutul anului viitor".
Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și de universitatea Oxford este unul dintre cele mai avansate proiecte occidentale, fiind testat pe zeci de mii de voluntari în Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud și, din 31 august, în Statele Unite, în ceea ce este denumită faza a treia a testelor, ultima, care trebuie să clarifice securitatea și eficiența.
În cel mai recent bilanț, OMS enumera 35 de potențiale vaccinuri evaluate în teste clinice pe oameni în întreaga lume. Nouă dintre ele sunt în ultima fază sau se pregătesc să intre.
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) consideră că un vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi aprobat și disponibil în cantități suficiente cel mai devreme la începutul lui 2021.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Noi prostovanii insa trebuie sa avem de toate. Exact asa gandeste ciuma rosie si de-aia nu a lasat initiativa privata libera in Romania. Si a venit pe langa taxe si cu taxe neoficiale (spagi). Esti de-ai lor, felicitari.
Parc auto, masini 1-2 vechime
Salarii nesimtite pe nemunca
Conferinte in cele mai scumpe orase dupa planeta
Asigurari medicale ptr angajati si familiile acestora
Buget de spagi ptr promovare medicamente
De unde toate astea ?
Raspuns : din pretul medicamentelor !!!!