Autoritățile ungare au raportat vineri un număr record de infecții cu coronavirusul înregistrate în 24 de ore, premierul Viktor Orban anunțând că guvernul său elaborează un „plan de război” pentru a apăra țara de un al doilea val al pandemiei, relatează AP News.

Viktor OrbanFoto: Profimedia Images/PuzzlePix/Shutterstock Editorial

Scopul planului este nu este ca „toată lumea să stea acasă și ca țara să stea în loc...ci de a apăra funcționalitatea Ungariei”, a declarat Viktor Orban.

Premierul ungar a declarat că măsuri menite să protejeze economia și încurajeze creșterea economică vor fi introduse în următoarele săptămâni.

Produsul Intern Brut al Ungariei a scăzut cu 13,6% în al doilea trimestru al anului, cea mai accentuată contracție din regiune.

Orban a subliniat din nou nevoia de a proteja vârstnicilor, unul din cele mai vulnerabile grupuri în timpul pandemiei, autoritățile interzicând majoritatea vizitelor la azulurile de bătrâni și spitale pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Purtarea măștilor de protecție este obligatorie în Ungaria în mijloacele de transport în comun, magazine și numeroase instituții publice.

Autoritățile ungare au raportat 718 de noi infecții vineri, cu 142 mai multe decât anteriorul record înregistrat de țara vecină.