Numărul copiilor care au contractat coronavirusul în Statele Unite a depășit pragul de 500.000, peste 70.000 de noi contagiuni fiind înregistrate între sfârșitul lunii august și începutul lui septembrie, potrivit unui nou raport citat de Newsweek.

Distantare sociala copiiFoto: Pasquale Senatore-Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

În cele două săptămâni dintre 20 august și 3 septembrie autoritățile americane au depistat 70.630 de noi cazuri de COVID-19 în rândul copiilor, potrivit unui raport al Academiei Americane de Pediatrie și Asociației Spitalelor de Copii.

Numărul copiilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19 ajunsese la 442.785 înaintea perioadei analizate, numărul total al contagiunilor în rândul lor crescând la 513.415 după adăugarea noilor contagiuni, o majorare procentuală de 16%.

Însă numărul copiilor diagnosticați cu coronavirusul între 20 august și 30 septembrie a scăzut comparativ cu anterioara perioadă de două săptămâni, 74.160 de infecții fiind depistate în rândul acestora între 6 și 20 august.

Raportul arată de asemenea că numărul copiilor care au contractat SARS-CoV-2 este mai mare de 15.000 în cel puțin în nouă state americane în timp ce șase state au raportat mai puțin de 1.000 de cazuri însă procentul de spitalizări și decese în rândul copiilor rămâne în continuare scăzut.

Potrivit raportului, copii reprezintă între 0,7 și 3,7% din totalul spitalizărilor raportate și între 0,3 și 8,3% din copiii infectați cu coronavirusul necesită spitalizare. Acesta arată de asemenea că procentul copiilor care și-au pierdut viața din cauza COVID-19 reprezintă între 0 și 0,3% din bilanțul total al fatalităților.

Rata mortalității în rândul copiilor se situează între 0 și 0,2%, 18 state americane neraportând niciun deces în rândul acestora care să fi fost cauzat de COVID-19.

Raportul Academiei Americane de Pediatrie a fost publicat pe fondul redeschiderii școlilor în numeroase părți din Statele Unite, unele districte școlare trecând la cursuri online după ce au înregistrat creșteri ale numărului de contagieri.

Citește și: