​Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat miercuri că decizia AstraZeneca de a pune pauză la testarea vaccinului contra coronavirusului sunt o provocare, dar nu înseamnă neapărat un pas înapoi în dezvoltarea vaccinului, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

AstraZeneca a anunțat că a suspendat testele de fază finală, pe scară largă, făcute cu vaccinul său experimental contra coronavirusului din cauza unei boli apărute în mod inexplicabil la un participant la studiu.

”Este, evident, o provocare pentru acest proces de testare a vaccinului”, a declarat Hancock, adăugând că, ”de fapt, nu este prima oară când acest lucru se întâmplă cu vaccinul Oxford”.

Întrebat dacă nu va trage înapoi procesul de dezvoltare al vaccinului, înaltul oficial britanic a răspuns: ”Nu neapărat, depinde de ce vor descoperi în timpul investigației”.

AstraZeneca spune că a oprit din proprie inițiativă testele pentru ca un comisie independentă să analizeze datele privind siguranța vaccinului și că face tot ce este posibil pentru a grăbi analiza acestui eveniment singular, astfel încât calendarul dezvoltării vaccinului să fie cât mai puțin afectat.

”Este o măsură de rutină ce trebuie luată dacă există o boală potențial inexplicabilă în una din fazele de testare”, a transmis compania printr-un comunicat.