Șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București, profesor doctor Ovidiu Băjenaru, a murit joi. Medicul, în vârstă de 63 de ani, era diagnosticat cu COVID-19, fiind internat la Institutul Matei Balș.

Dr. Ovidiu BajenaruFoto: Captura video

Mesajul postat pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti:

  • “Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru.
  • Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi d-l profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis managerul SUUB, Cătălin Cîrstoiu.

Şi conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" a transmis un mesaj:

  • "Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internaţional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-şi binele personal în folosul comunităţii academice şi al umanităţii. Cadrele didactice şi studenţii Universităţii noastre aduc, cu respect profund şi dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru şi sunt alături de familia îndurerată".

Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru era membru corespondent al Academiei Române, preşedinte de Onoare al Societăţii de Neurologie din România, directorul Departamentului de Neuroştiinţe Clinice al Universităţii.

Medicul neurolog Ovidiu Băjenaru, în vârstă de 63 de ani, era internat la Institutul Matei Balș din Capitală de o săptămână și jumătate, cu COVID-19, potrivit știrilorprotv.ro.