Centrul American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a cerut oficialilor din sectorul public al sănătății să fie pregătiți pentru distribuirea unui potențial vaccin anti-Covid, până cel târziu la sfârșitul lunii octombrie, potrivit unui document al agenției citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vizate vor fi grupurile cele mai expuse cum este cazul lucrătorilor din spitale.

Accelerarea procesului de dezvoltare și distribuire a vaccinului este influențată de factori politici în condițiile în care, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, administrația Trump a alocat miliarde de dolari în acest scop.

SUA sunt în continuare pe primul loc în privința cazurilor de infecții, iar peste 180.000 de americani au murit din cauza noului coronavirus.

CDC a contactat oficialii din toate cele 50 de state și din cinci mari orașe pentru a-i informa în legătură cu calendarul acțiunii.

Pe de altă parte, epidemiologul Anthony Fauci declara recent că, având în vedere numărul mare al voluntarilor care s-au înscris în programele de testare a vaccinului, ar putea fi colectate suficiente date despre eficacitatea acestuia până în noiembrie-decembrie.