Germania nu va avea nevoie de o nouă carantină impusă la nivel național în timpul iernii pentru a ține sub control pandemia în pofida recrudescenței coronavirusului, a anunțat miercuri ministrul german al sănătății Jens Spahn, potrivit Reuters.

Jens SpahnFoto: Captura YouTube

Deși Germania a reușit să păstreze bilanțul infecțiilor și al deceselor cauzate de COVID-19 relativ scăzut comparativ cu alte țări europene, numărul de noi cazuri a crescut accelerat în ultimele săptămâni, provocând temeri legate de izbucnirea unui al doilea val în țara condusă de cancelarul Angela Merkel.

Ministrul sănătății german Jens Spahn a afirmat că deși hotărârea de a impune o carantină națională în luna martie a fost decizia corectă la momentul respectiv, o astfel de măsură nu va mai fi necesară, precizând că experții și politicienii învață lucruri noi despre virus în fiecare zi.

„Cu siguranță nu va mai fi nevoie să facem asta la nivel național”, a declarat Spahn, adăugând că autoritățile regionale ar putea gestiona focarele.

„Putem intra în toamnă și iarnă cu încredere”, a punctat acesta în timpul unei conferințe de presă, afirmând de asemenea că nu va fi necesară reintroducerea restricțiilor de vizită la azilurile de îngrijire a bătrânilor.

„Și putem vedea că în magazine avem lucrurile sub control cu distanțarea socială și măști”, a afirmat Spahn, subliniind însă că oamenii trebuie să rămână în continuare precauți și să respecte măsurile de igienă precum spălatul pe mâini și purtatul măștilor.

„Învățăm unde sunt cele mai mari pericole și din păcate acestea sunt când socializăm și sărbătorim împreună”, a mai precizat acesta.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat săptămâna trecută că pandemia se va înrăutăți cel mai probabil în cursul iernii.

„Aceasta este o problemă serioasă, la fel de serioasă precum oricare alta care a existat vreodată, și trebuie să continuați să o luați în serios”, a declarat aceasta în timpul unei conferințe de presă.

Merkel s-a întâlnit joia trecută cu liderii landurilor germane ajungând la un acord privind necesitatea menținerii deschise a școlilor și interzicerii până la sfârșitul anului a evenimentelor majore precum meciuri sportive și concerte.

Citește și: