Autoritatea chineză de reglementare în domeniul aviaţiei a anunţat miercuri reluarea curselor aeriene directe către Beijing din opt ţări, printre care Thailanda, Cambodgia, Grecia, Danemarca, Suedia şi Canada, informează Reuters și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autorităţile chineze au ordonat în martie redirecţionarea către alte aeroporturi a tuturor zborurilor cu destinaţia Beijing, în contextul măsurilor luate în capitala chineză pentru evitarea sosirii unor pasageri infectaţi cu coronavirus.

Administraţia Aviaţiei Civile a precizat că restricţiile care încetează joi vor fi reintroduse dacă mai mult de trei pasageri vor fi depistaţi ca purtători ai virusului, în urma testelor la sosire, iar rata de încărcare a aeronavelor va fi strict controlată.

La mijlocul lunii iunie capitala Chinei a ridicat nivelul de alertă după apariția a zeci de cazuri noi de coronavirus, iar locuitorilor li s-au interzis călătoriile „neesențiale” în afara Beijingului. Mii de zboruri au fost anulate, școlile au fost suspendate și toate complexurile rezidențiale au primit ordin să revină la controalele stricte.

Citește și: