Statele Unite se pregătesc să treacă pragul de 6 milioane de infecții cu coronavirus (5.997.623 de persoane infectate în total), o pandemie încă în creștere, cu peste 25 de milioane de persoane infectate la nivel mondial, potrivit AFP.

Coronavirus SUAFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Brazilia rămâne a doua țară cel mai afectată, cu 120.828 de morți și 3.862.311 de cazuri. Țara a înregistrat timp de trei luni o mie de decese zilnice în medie.

Urmează India, care a înregistrat duminică un record mondial de 78.761 de noi infecții în 24 de ore, pentru un total de peste 3,6 milioane și mai mult de 64.000 de decese.

Pandemia, care a lovit puternic orașele mari precum Bombay și New Delhi, afectează acum orașele mai mici și mediul rural.

Există și câteva vești bune. Astfel, Australia a identificat, pentru prima dată în două luni, mai puțin de 100 de cazuri noi într-o singură zi, față de peste 700 în culmea crizei.

Australia speră acum la o evoluție favorabilă a celui de-al doilea val epidemic concentrat în regiunea Melbourne. Un total de aproape 26.000 de cazuri au fost înregistrate în Australia, unde 652 de persoane au murit din cauza coronavirusului.

În Noua Zeelandă, școlile din Auckland s-au redeschis dimineața, deoarece cel mai mare oraș al țării a ieșit de aproape trei săptămâni din izolare.

Adunările a peste zece persoane, în afara școlilor, rămân interzise, ​​iar purtarea măștilor este obligatorie în transportul public din toată țara, dar autoritățile din Noua Zeelandă arată încredere în refluxul bolii.

„Avem un plan care va funcționa”, a spus premierul Jacinda Ardern. „Toată lumea trebuie să-l respecte”.

Țara din lume cu cele mai multe decese în raport cu populația sa este Peru, cu 87 de decese la 100.000 de locuitori. Națiunea andină ar putea zări lumina: „Sunt sigur că suntem în etapa finală”, a declarat duminică președintele Martin Vizcarra, bazându-se pe o decelerare a epidemiei.