Un angajat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava a fost amendat cu 2.500 de lei pentru că nu a purtat mască de protecție și ar fi mers băut ca să facă anchetă epidemiologică într-un dispensar unde o persoană a murit din cauza COVID-19.

Testare coronavirus in RomaniaFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

La ancheta epidemiologică au mers doi angajați ai DSP, unul dintre ei rămânând însă în mașină, conform Poliției Județene Suceava.

Polițiștii au mers la fața locului în urma unui apel la 112 prin care se anunța că bărbatul a intrat într-un dispensar fără a avea mască de protecție.

"Cei doi s-au deplasat într-o comună din județul Suceava ca să facă o anchetă epidemiologică. Acolo o persoană a decedat din cauza Covid 19. Ulterior s-a primit o sesizare la 112 pentru că unul dintre angajații DSP nu purta mască de protecție în incinta dispensarului. Celălalt era afară, în mașină. Există suspiciunea că medicul care a intrat în dispensar era sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

Cei doi membri ai echipei de control sunt cercetați disciplinar de superiori.

Măsura a fost anunțată de conducerea Direcției de Sănătate Publică după ce cazul a apărut în informarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.