​Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat sâmbătă că a fost diagnosticată cu COVID-19. "E greu, atât moral, cât și fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici și sper că voi trece cu bine", a transmis ea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Viorica Dumbrăveanu a făcut anunțul pe Facebook:

  • "De șapte luni, Republica Moldova se confruntă cu o criză fără precedent. Sistemul medical, împreună cu alte autorități ale statului, cu cetățenii responsabili, încearcă să facă față infecției COVID-19. Toți împreună am lucrat și lucrăm până la epuizare. În tot acest răstimp, am luptat pentru viața fiecărui cetățean și am trecut peste greutăți inimaginabile. Din păcate, am pierdut colegi și prieteni, care nu au reușit să înfrunte boala.
  • În aceste momente și eu mă lupt cu boala. Nu în calitatea mea de ministru, dar ca pacient testat pozitiv la COVID-19. E greu, atât moral, cât și fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici și sper că voi trece cu bine de COVID-19.
  • Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră, este cel mai de preț lucru pentru care merită să luptăm în această viață. Mulțumesc colegilor din sistemul medical, care muncesc zi și noapte, cu dedicație și curaj".

Nu este primul membru al Guvernului de la Chișinău depistat cu coronavirus. În urmă cu câteva luni, a fost diagnosticat cu COVID-19 ministrul de Interne, Pavel Voicu, iar recent - vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, scrie deschide.md.

Alte 500 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost raportate sâmbătă în Republica Moldova. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 36.404 cazuri, potrivit Radio Chișinău.