Numărul total de îmbolnăviri, la nivel global, a depășit la 25 de milioane, din care 844.488 de decese și peste 17,4 milioane de pacienți vindecați, potrivit datelor centralizate peworlodmeters.info. Multe state europene se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri.

Coronavirus, imagine genericaFoto: Profimedia Images

Ucraina a înregistrat peste 2.400 de noi infectări în ultimele 24 de ore, Regatul Unit - 1.108, Italia - 1.444, dar Franța pare să aibă creșterea cea mai mare- 5.453.

Cele mai importante informații, LIVETEXT:

19.30: Franța a raportat 5.453 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, în scădere față de bilanțul de vineri - 7.379.

19.25: Proteste în mai multe orașe din Europa împotriva ”tiraniei medicale”

16.50: Coronavirus Franța: A apărut masca anti-Covid-19 din cânepă și biocompostabilă

15.50: Coronavirusul rămâne în nasul copiilor până la trei săptămâni

12.11 Redeschiderea şcolilor nu ar trebui să declanşeze o înmulţire semnificativă a cazurilor de coronavirus, a declarat comisarul european al Sănătăţii, Stella Kyriakides.

10.12 Cum să-ți pregătești copilul să se întoarcă la școală în vremea pandemiei

O instanță regională din Germania a dat undă verde demonstrațiilor anunțate pentru sâmbătă în Berlin împotriva restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, relatează The Guardian.

Decizia judecătorească vine după ce autoritățile locale au interzis protestele.

Poliția se pregătește de violențe în condițiile în care activiștii se opun măsurilor de combatere a pandemiei și au făcut apel pe social media la oamenii din întreaga Europă să se adune în Berlin.

India a raportat un nou record al numărului de cazuri înregistrate în doar 24 de ore, respectiv 77.266. Astfel, bilanțul total din această țară urcă la 3.39 milioane de îmbolnăviri.

Guvernul canadian a anunţat vineri că va prelungi până la 30 septembrie măsura privind închiderea frontierelor sale internaţionale pentru străini, cu excepţia anumitor cetăţeni americani, pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19.