Comandantul Spitalului Militar ROL 2 pentru pacienții cu COVID-19, medicul Simona Ionescu, spune că numărul îmbolnăvirilor va crește "cu siguranță" odată cu reînceperea şcolii, redeschiderea restaurantelor, a teatrelor și a cinematografelor. Ea atrage atenția că în ultima perioadă a crescut numărul cazurilor grave și severe.

HotNews.roFoto: Hotnews

În cele aproape patru săptămâni de la deschiderea campusului medico-militar din incinta Institutului Aslan, aici au fost internați 300 de pacienți, din care au fost externați 240, iar 60 sunt în continuare spitalizați. La Secția de terapie intensivă, care are 23 de paturi, se află acum 19 pacienți cu COVID-19.

Comandantul spitalului spune că în ultima perioadă a crescut numărul cazurilor moderate, grave și severe.

Întrebată la ce se așteaptă odată cu redeschiderea restaurantelor și a sălilor de teatru, dar și a școlilor, medicul Simona Ionescu a apreciat că va crește numărul de îmbolnăviri.

"Eu cred că va creşte numărul de cazuri odată cu reînceperea şcolilor, cu redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor. Va veni sezonul rece cu virusurile de iarnă. Circulaţia acestora va fi mult mai mare şi atunci cu siguranţă vom avea mai multe cazuri", a spus medicul militar într-un interviu publicat, vineri, pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

Ea i-a sfătuit pe oameni să poarte mască, să se spele pe mâini, să evite spaţiile aglomerate şi să păstreze distanţa fizică.

"Tabloul clinic al bolii este foarte polimorf şi oamenii vin cu manifestări respiratorii, alţii cu manifestări digestive, unii cu manifestări neurologice, alte virusuri respiratorii. Potenţialul evolutiv al acestei boli este diferit faţă de ce ştiam noi", a adăugat comandantul spitalului Armatei.