Închisă în urmă cu cinci luni din cauza epidemiei de Covid-19, insula paradisiacă Fernando de Noronha, în largul Braziliei, a decis să permită accesul doar pentru turiștii care s-au infectat deja cu noul coronavirus, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile insulei au anunțat joi, pe contul de Instagram, această măsură destinată să "garanteze protecția pentru toată lumea". "Într-o primă etapă, doar turiștii care au avut Covid-19 vor fi autorizați să debarce", se arată în mesaj.

Reputată pentru plajele sale sălbatice, această insulă vulcanică cu 3.000 de locuitori este foarte prețuită de „jet set-ul” brazilian dar și de străini.

Vizitatorii, care de obicei trebuiau să achite la sosire doar o taxă pentru protejarea mediului, sunt invitați ca, de la 1 septembrie, să prezinte și rezultatele testelor care dovedesc că au fost contaminați de Covid-19 în trecut.

Turiștii admiși pe insulă vor primi o brățară de identificare și nu vor putea circula în voie decât după o perioadă de carantină sau dacă au fost declarați negativ la coronavirus după un nou test.

"Redeschidem de o manieră responsabilă, cu prudență și fără precipitare", a afirmat Guilherme Rocha, administratorul arhipelagului din care face parte insula Fernando de Noronha.

Fernando de Noronha și-a închis porțile în 21 martie în fața propagării pandemiei care a explodat în Brazilia, cea mai afectată țară din America Latină și a doua din lume, după SUA, cu aproape 3,8 milioane de cazuri și 120.000 de decese.