Șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban a intrat în carantină până când va fi testat negativ pentru coronavirus după ce a participat sâmbăta trecută la un eveniment unde a intrat în contact cu o persoană depistată cu coronavirusul, relatează Reuters citând un comunicat al executivului maghiar.

Viktor OrbanFoto: Flickr

Primul test efectuat de Gergely Gulyas a fost negativ, potrivit comunicatului transmis joi de agenția publică de presă MTI, acesta anunțând că și un secretar de stat din cabinet a intrat în autoizolare de miercuri.

Purtătorul de cuvânt al lui Viktor Orban a declarat pentru Reuters că „primul ministru nu este afectat”.

Biroul lui Orban a anunțat că Gulyas ar putea ieși din carantină și participa la o ședință de guvern vineri doar dacă un al doilea test pentru COVID-19 va ieși negativ.

Ministrul justiției ungar, Judit Varga, a anunțat de asemenea pe pagina sa de Facebook că a intrat în carantină după ce s-a întâlnit în cursul zilei de luni cu o persoană diagnosticată cu COVID-19, aceasta afirmând că primul test efectuat joi este negativ și că nu prezintă simptome asociate coronavirusului.

În schimb, directorul de comunicații al partidului de guvernământ Fidesz, Istvan Hollik, a relatat că a fost testat pozitiv cu virusul, bărbatul fiind unul din organizatorii unui eveniment la care premierul ungar urma să vorbească vineri.

Autoritățile ungare au raportat joi 91 de noi infecții cu coronavirusul, cel mai mare număr din luna aprilie, numărul total al persoanelor care au contractat virusul de la izbucnirea pandemiei în țara vecină ajungând la 5.379. Ungaria a înregistrat 614 decese cauzate de COVID-19.